Setmanari d'informació local - 138 anys

La FELIB critica que no s’hagi consensuat amb els ajuntaments l’elaboració de l’avantprojecte de la Llei d’Urbanisme

8690
El president de la FELIB, Joan Carles Verd. | Arxiu

La Federació d’Entitats Locals (FELIB) ha recordat aquest dissabte  que la darrera Llei d’Urbanisme de 2014 ja es va aprovar sense tenir en compte el parer dels municipis, fet que va provocar molts problemes en la seva aplicació pràctica. La institució que representa els ajuntaments lamenta que ara, només tres anys després, «es presenti una nova normativa que generarà inseguretat jurídica i es faci seguint la mateixa tendència d’ignorar als consistoris que, al cap i a la fi, són els qui hauran d’aplicar la norma».

«Dos textes en menys de tres anys no fan més que generar una inestabilitat normativa als consistoris que, una vegada més, no han pogut participar de l’elaboració d’una llei que hauran d’aplicar», ha lamentat el president de la FELIB, Joan Carles Verd. «Una llei tan important (amb més de 190 articles) s’hauria de fer amb el màxim consens dels qui després es trobaran amb problemes per aplicar-les», ha explicat.

El president de la federació recorda que s’havien creat comissions per treballar en la futura Llei d’Urbanisme. «Unes reunions que de sobte es varen deixar de celebrar fins que hem vist l’avantprojecte redactat», ha criticat Verd. «Ara només ens queda que els serveis jurídics i tècnics de la FELIB i dels ajuntaments analitzem el text amb profunditat per veure com es pot millorar», ha afegit. 

Inestabilitat normativa

«Aquesta manera de funcionar dels diferents governs, amb l’inestabilitat normativa que comporten i les dificultats a l’hora d’aplicar-se ha provocat, entre d’altres, que la majoria d’ajuntaments no hagin pogut adaptar els seus planejaments urbanístics, amb el greu perjudici, i la inseguretat jurídica que comporta als ciutadans», ha assegurat Verd. 

Amb tot, la FELIB recorda que des de principi de legislatura està reclamant al Govern la creació d’una Comissió Mixta de treball on poder tractar els Projectes de Llei que afectin als ajuntaments, com existeix a altres comunitats autònomes. «Lamentablement aquest Govern prefereix actuar com ho han fet els seus predecessors, ignorant la veu del municipalisme en una llei on el consens hauria de ser prioritari», ha sentenciat Verd. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.