Setmanari d'informació local - 138 anys

El cas de Valtonyc ja està inclòs al mapa de les censures dels Països Catalans

8768
Valtonyc.

L'Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat ha posat en marxa la tercera edició del 'Mapa de la censura als Països Catalans', eina col·laborativa per situar i visibilitzar casos de censura, pressions i limitacions als llibertats d'expressió, premsa, artístiques o acadèmiques. El projecte, basat en Google Maps, compta amb el suport de la Fundació Catalunya Fons i el Grup de Periodistes Ramón Barnils.

El mapa s'inspira en l'Index on Censorship, projecte europeu que també recull intents de censura contra la llibertat d'expressió. Al llarg del 2016 el Mapa de la Censura ha recollit 122 denúncies, tant per l'equip de Mèdia.cat com per aportacions externes posteriorment contrastades. En tot l'any ha tengut més de 19.000 visites.

Cal destacar que ara, el mapa també inclou el cas del raper mallorquí Josep Valtonyc, que ha estat condemnat per l'Audiència Nacional espanyola a tres anys i mig de presó per cantar cançons.

L'estudi de les dades recopilades durant tres anys ha permès observar com evoluciona la censura als Països Catalans i quines són les principals amenaces a les llibertats d'expressió, premsa i informació. La persecució judicial de la llibertat d'expressió a les xarxes socials i el menyspreu i pressions de periodistes que estaven exercint la seva feina aplega la majoria de casos. També hi ha denúncies, més minoritàries, d'amenaces i agressions físiques, sobretot per part de l'extrema dreta, però també policies i manifestants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.