Setmanari d'informació local - 138 anys

Antònia Vicens serà la protagonista de l’acte central del dia de la Poesia a Barcelona

L’any 1999 la Unesco va proclamar dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia

8914

Antònia Vicens, que aquest 2017 ha estat escollida per la Institució de les Lletres Catalanes per protagonitzar el Dia Mundial de la Poesia a Barcelona. Vicens ha escrit per a l’ocasió el poema 'La poesia', que s’ha traduït a 20 llengües i s’ha editat en un fullet que s’ha distribuït per Catalunya i les Illes Balears. El fullet es pot descarregar en el document adjunt.

L’acte central del Dia Mundial de la Poesia a Catalunya se celebra aquest dimarts a les 19:00h al Centre d’Arts de Santa Mònica, a Barcelona. La cerimònia girarà entorn del poema escrit per Antònia Vicens, que serà llegit en diversos idiomes i interpretat pel grup mallorquí Donallop, que l’ha musicat. També hi haurà una lectura a càrrec de Mireia Pons, membre de la Fundació Catalana Síndrome de Down, una síndrome que demà celebra també el seu dia mundial.

Actes a les Balears

La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, mitjançant la Direcció General de Cultura, s’ha sumat als actes de celebració per commemorar aquesta efemèride amb l’organització d’una lectura de poemes de Blai Bonet i d’altres autors de la seva generació i amb un gran acte central a Barcelona que tendrà com a protagonista l’escriptora mallorquina Antònia Vicens.

La lectura de Blai Bonet tendrà lloc aquest dimarts 21 de març, a les 19 hores, a la Biblioteca Pública de Palma (Can Sales), i serà a càrrec dels actors Catalina Florit i Joan Miquel Artigues. Es tracta d’un acte obert a tothom. La Conselleria de Transparència, Cultura i Esports regalarà als assistents llibres de poemes de Sebastià Bennàssar, Gabriel Florit, Andreu Gomila, Joan Guasp i Diego Sabiote.

Manacor també celebra el Dia Mundial de la Poesia d’una forma especial. Es farà el cinquè Correvers, una ruta poètica per tallers d’artistes de la ciutat que comptarà amb la música d’Andreu Riera i amb lectures a càrrec dels poetes Josep Lluís Aguiló, Hilari de Cara, Mª Magdalena Gelabert, Joan Gomila, Glòria Julià, Miquel Mestre, Jaume Mesquida, Mateu Matas 'Xurí', Bernat Nadal, Joan F. Hermida, Antoni Riera Vives, Sebastià Sansó, Maribel Servera, Pau Vadell i Antoni Riera Font.

La ruta del Correvers es renova cada any. Després d’haver transitat pels bars de Manacor, per les botigues i pels molins, en aquesta nova edició seran els tallers d’artistes manacorins els que acolliran les activitats del Dia Mundial de la Poesia.

A Menorca, la Biblioteca de Maó ha organitzat Glosa i rap, que és una trobada entre dues formes actuals de la poesia oral: la glosa tradicional actualitzada per Soca de Mots i la nova poesia dels rapers, irreverent i combativa.

L’Obra Cultural Balear de Formentera celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un acte a la Biblioteca Marià Villangómez a les 20 hores on hi participaran poetes i glosadors formenterers: Joan Ferrer, Esteve Portas, Neus Costa, Mª Teresa Ferrer, Pep de Ca n’Andreu i Vicent Jeroni. Serà un dels actes principals de la Primavera de Cultura, una programació que comprèn els mesos de març, abril i maig i que inclou lectures poètiques, presentacions de llibres, excursions, etc. L’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (ILLENC) dóna suport a alguns d’aquests actes a través del circuit TalentIB que té l’objectiu d’eliminar les fronteres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.