Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Andreu Manresa parlarà sobre el paper d'IB3 com a televisió pública de les Balears a l'OCB Manacor

8920

L’Obra Cultural Balear de Manacor continua amb la tanda de conferències que tracten de donar veu als responsables polítics o tècnics perquè ofereixin informació de primera mà sobre temes d’interès públic que són competència directa de la institució o organisme que gestionen. A més, amb aquestes conferències els ciutadans poden fer arribar les seves crítiques, preguntes, inquietuds, propostes o valoracions.

El proper dilluns, 27 de març, serà el torn d'Andreu Manresa, actual director general d’IB3, qui pronunciarà la conferència 'IB3, la televisió pública de les Illes Balears' a les 20.00 h, a la seu de l’OCB Manacor.

Fa més d’un any i mig, l’anterior president de la CCMA, Brauli Duart, va proposar la creació d’un consorci entre les diferents televisions dels Països Catalans per fer feina conjunta en matèria de continguts audiovisuals. El programa 'No perdis el compàs', és possible que sigui una primera passa en aquest sentit? Quins impediments tècnics o polítics hi ha per garantir la recepció íntegra de totes les televisions en llengua catalana procedents d’altres comunitats autònomes? I per aplicar la Llei de normalització lingüística? És suficient el pressupost anual destinat a l’ens per oferir un servei públic de qualitat? Es preveu la recuperació de la gestió dels informatius? Quins principis bàsics han de prevaler en la programació de la cadena i, sobretot, quin model de televisió es persegueix?

Andreu Manresa parlarà, en definitiva, de les funcions d’IB3 com a mitjà públic de comunicació, del paper que li correspon en el foment de la llengua, la cultura i la identitat pròpies de les Illes Balears i, com no podria ésser d’una altra manera, de la importància que l’ens no estigui sotmès a pressions polítiques ni econòmiques per tal de garantir una informació veraç, objectiva, plural i de proximitat.

Andreu Manresa i Montserrat (Felanitx, 1955) és periodista i escriptor. D’ençà de l'any 1990 fins al 2015 fou el corresponsal del diari El País a les Illes Balears. Llicenciat en Ciències de la Informació, fou fundador i secretari general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. Ha fet feina al Diario de Mallorca, al Diari de Balears i a Ràdio Nacional d’Espanya, emissora de la qual fou el director a les Balears i Catalunya. Fou, durant quatre anys, cap de premsa del Consell General Interinsular i mig any del Govern de les illes Balears. És director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears d’ençà que el 2015 succeí en el càrrec en Pep Codony, després del procés de modificació de la Llei d'IB3.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.