Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell nomenarà a l'activista Aurora Picornell filla predilecta de Mallorca

8980
Aurora Picornell.

La junta de portaveus del Consell de Mallorca ha acordat nomenar a l’activista Aurora Picornell, també coneguda com 'La Pasionaria de Mallorca' filla predilecta de en reconeixement a la seva labor.

Així ho ha anunciat la institució després d'aprovar les candidatures de les entitats i persones premiades en l'acte institucional del Consell. L'acte serà el 24 d'abril, en commemoració del primer govern del Consell Insular de Mallorca com a institució moderna en 1979.

A més, es lliuraran cinc Medalles d'Honor i Gratitud de l'Illa de Mallorca a diferents entitats o persones. El grup de recerca en estudis de gènere de la Universitat de les Illes Balears (UIB) serà guardonat per la seva continuïtat en els estudis de gènere que
s’iniciaren en els anys 70 i la seva feina per generar literatura i assajos sobre la temàtica de la dona.

També es premiarà al 
CIDE (Centre Internacional d'Educació) en commemoració del seu 50 aniversari, sent la primera cooperativa d'educació i utilitzant l'educació integral. Un altre premiat és el músic i promotor cultural Toni Torrens Gost, per la seva labor des de principis dels 90, de foment de les festes i tradicions populars, especialment la festivitat de Sant Antoni al barri de Gràcia de Barcelona.

Així mateix, s'ha
triat entre els premiats a la Fundació Patronat Obrer de Sant Josep, en commemoració de la seva 110 aniversari i per la seva labor sense ànim de lucre que ofereix programes de qualificació professional als majors de 15 anys. Finalment, es reconeixerà a l'Associació de Persones Sordes de Mallorca en commemoració de la seva 75 aniversari, a càrrec de Margarita Jofre, la primera dona que va formar una associació en l'àmbit estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.