Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana al Parlament que declari non grata la campanya homòfoba d'Hazte Oir

9000

Més per Menorca insisteix perquè es frenin les manifestacions de rebuig i odi contra les persones, i més en concret en les declaracions o expressions que ataquen i menyspreen els sentiments motivats per les seves orientacions sexuals.

Per açò, el grup parlamentari menorquinista insta l’Executiu autonòmic a què es manifesti contrari a la difusió de qualsevol missatge d’odi cap a les persones per la seva expressió de gènere, a més, també, demana que impedesqui la difusió d’aquests tipus de missatges i expressions homòfobes.

En els altres dos punts, Més per Menorca també sol·licita que el Govern de les Illes Balears declari non grata, en el territoris de la Comunitat Autònoma l’autocar Hazte Oir, alhora, que també rebutgi els missatges que neguen la identitat de les persones transsexuals, especialment els menors d’edat.

Per últim, la coalició ecosoberanista demana que s’insti el Govern espanyol perquè retiri a l’associació Hazte Oir la declaració d’Utilitat Pública. Els missatges d'odi contra el col·lectius LGTBI, i especialment contra les persones transsexuals, apareguts les últimes setmanes a través del ja conegut com ‘l’Autobús de l’odi’, ens fa entendre que encara resta molta feina a fer. A l’autobús esmentat s’ha pogut llegir que «Els nins tenen penis. Les nines tenen vulva. Que no t'enganyin. Si neixes home, ets home. Si ets dona, seguiràs sent-ho».

D'aquesta manera s'incentiva el rebuig cap a la diversitat de les identitats sexuals i de gènere, es fomenta l'assetjament contra les persones transsexuals -especialment les que són menors- i se’ls priva de la dignitat necessària per al desenvolupament personal.

A pesar de la legislació vigent (Constitució, Estatut d’Autonomia, Codi Penal, etc...) que garanteix els drets de les persones independentment de la seva condició o creences i, en concret, de la recent Llei balear 8/2016, de 30 de maig, que també garanteix els drets i pretén erradicar la LGTBIfòbia, i assenyala que les institucions de les Illes Balears han de garantir i desenvolupar l’exercici dels drets d’aquests col·lectius, calen aplicar més mesures per lluitar contra l’homofòbia.

És per tot açò que Més per Menorca creu que el poder executiu i administratiu s’ha de mantenir vigilant per fer complir les lleis i per evitar formes homòfobes a la societat actual

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.