Setmanari d'informació local - 139 anys

Dos militants de l'EI citats a l'Audiència Nacional per la crema de fotografies del Rei durant la Diada de Mallorca

9096

Aquest divendres, 24 de març, dos militants de l'Esquerra Independentista (EI) han estat citats a declarar a l'Audiència Nacional espanyola. Les dues persones han estat investigades per la crema de fotografies del Rei durant el concert en motiu de la Diada de Mallorca.

Des de l'Esquerra Independentista han explicat en roda de premsa aquest dimarts que desobeeixen «la citació d'un tribunal sense legitimitat als Països Catalans que actua contra la llibertat d'expressió amb l'objectiu de mantenir una monarquia hereva del franquisme».

Dos militants d'Arran de Mallorca han estat citats a declarar a l'Audiència Nacional espanyola a través de videoconferència des dels jutjats de Palma. La crema de fotografies del monarca espanyol s'emmarcava en la campanya 'Ni Rei, ni por. Desobeïm'. Aquesta campanya va començar arran de les citacions i posteriors detencions de cinc independentistes del Principat de Catalunya, acusades de cremar fotografies del Rei durant la Diada de l'11 de setembre a Barcelona.

L'Audiència Nacional espanyola pretén processar els dos membres de l'Esquerra Independentista de Mallorca per cremar les fotografies d'un «monarca que és el símbol principal de la imposició antidemocràtica espanyola. La nostra resposta és clara: no hi anirem, no obeïm i no tenim por».

«Prenem, de nou, la decisió de practicar la desobediència des de la convicció que l'Audiència Nacional és un tribunal sense legitimitat als Països Catalans. Aquesta és un instrument d'opressió i dominació de l'Estat espanyol envers els Països Catalans i els altres pobles de l'Estat, entre d'altres, atentant contra la nostra llibertat d'expressió. I no, no l'obeirem. Som conscients que aquesta acció desobedient pot comportar la detenció dels dos companys citats a declarar. Malgrat tot, ens mantindrem fermes en la desobediència als tribunals i símbols d'un Estat espanyol que s'ha demostrat un projecte fallit per al poble mallorquí. Davant del projecte esgotat de l'Espanya de les elits, avancem cap a un projecte popular de construcció dels Països Catalans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.