Setmanari d'informació local - 138 anys

CUP: «No volem que Mas segueixi en política ni tan sols representant internacionalment el país o el procés d’independència»

9130
CUP

El diputat de la CUP Benet Salellas ha exigit aquest dimecres a l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas que no representi el procés independentista a l’exterior, perquè «necessitem construir un futur que no s’assembli al passat; Vostè és passat, president Mas, i allà s’ha de quedar». Salellas ha fet aquesta demanada durant la compareixença de l’expresident pel cas Palau al parlament de Catalunya. 

En una intervenció molt clara, Salellas ha explicitat la necessitat de desfer l’equívoc entre independentisme i la corrupció: «L’independentisme és precisament l’antagonisme de la corrupció perquè és un moviment que beu de la voluntat de superar el règim institucional i polític derivat del 78, precisament l’esquema d’on prové el gruix de la corrupció que hem patit. Que ningú menystingui o pretengui apaivagar l’element transformador de l’independentisme perquè nosaltres mai hem entès el procés com un joc de banderes, va, sobretot d’enderrocar un règim que avui regalima corrupció a tothora i a tot arreu».

A més, ha explicat que la corrupció «entén ben poc de banderes i de jaquetes» posant com a exemple Fèlix Millet a qui se'l relaciona amb el finançament criminal de CDC, que va ser un gran amic d'Aznar, que feia gestions relatives a les subvencions del Ministeri de Cultura amb Jorge Fernández Díaz i que va acabar participant en la secció catalana de la FAES.

«Per tant insistim. No és pas el moviment polític independentista el que té responsabilitat al cas Palau o al sumari Petrum. És una força política determinada, i un conglomerat d’interessos polítics i econòmics determinats, que es diu Convergència Democràtica de Catalunya de la qual vostè és secretari general des del 2000».

«I és cert l’Estat espanyol és una claveguera. Ho sabem, és un estat que no té cultura democràtica i que posa les institucions no al servei de la gent i de les seves majories socials sinó dels interessos dels partits i de l’oligarquia que governa des del Decret de Nova Planta».

Salellas s'ha dirigit a Mas: «Durant vint anys vostè ha representat l’autonomisme a casa nostra. L’ha representat, l’ha reforçat, l’ha mantingut, l’ha estintolat sempre que ha fet falta i tot el seu club d’amiguets se n’han enriquit, diguis Jordi Pujol Soley o Jordi Pujol Ferrussola, diguis Macià Alavedra o els implicats en el cas Treball, el cas Turisme i la llista inacabable de la vergonya corrupta autonomista. No volem que segueixi en política ni tan sols representant internacionalment el país o el procés d’independència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.