Setmanari d'informació local - 138 anys

Abril diu que «és evident» que la sortida de MÉS per Menorca afebleix el Govern

9232
El diputat David Abril en una imatge d'arxiu. | Arxiu

David Abril, diputat de MÉS per Mallorca, ha assenyalat aquest dissabte que «és evident» que la sortida de MÉS per Menorca afebleix al Govern i al Pacte. «No és el mateix tenir una majoria àmplia que tenir una majoria ajustada», ha assegurat, després de la roda de premsa celebrada a Eivissa sobre les conclusions de la comissió de recerca de les autopistes en aquesta illa.

Per a Abril, la sortida de MÉS per Menorca del Govern és una conseqüència de la bona actuació de l'Executiu, si bé ha considerat que és «responsabilitat» de les formacions que van subscriure els Acords que MÉS per Menorca «com a mínim»  torni a formar part d'ells, en ser aquesta el full de ruta que es van marcar en comú.

Cap de turc

D'altra banda, el diputat de MÉS ha negat que la ja exconsellera de Transparència que va dimitir aquest divendres per les suposades irregularitats en l'adjudicació de contractes al cap de campanya de MÉS, Jaume Garau, Ruth Mateu, sigui un «cap de turc» i ha afirmat que Mateu va donar exemple del que ha de fer un polític quan apareix alguna ombra sobre la seva gestió: assumir responsabilitats polítiques.

Abril ha assegurat que el seu equip de govern s'ha posat un llistó «molt alt» pel que fa a transparència i per això, el primer que han fet ha estat «demanar disculpes a la ciutadania», i el segon, optar amb la «transparència màxima» i «en lloc de destruir ordinadors i amagar proves», posar a disposició els contractes i altres documents necessaris.

En aquest sentit, ha criticat que altres partits no haguessin actuat de la mateixa manera. Abril ha recordat que s'està duent a terme una auditoria interna per determinar les circumstàncies en les quals es van atorgar els citats contractes i que el dilluns es reuneix el Comitè d'Ètica, un organisme creat a proposta seva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.