Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «El model de lloguer turístic d’Amsterdam ens permetria acabar amb l’especulació»

9274
Antoni Noguera

El tinent de batle de Model de Ciutat, Antoni Noguera, ha explicat que està a favor de desenvolupar un model de lloguer vacacional que consisteixi en limitar a dos mesos la possibilitat de llogar únicament la residència habitual del propietari. D'aquesta manera, Noguera ha indicat que se seguiria el mateix model que Airbnb utilitza a Amsterdam que permetria, segons el regidor, acabar amb l'especulació i el negoci a la ciutat a través del 'home sharing' o intercanvi de cases.

Sobre el futur del lloguer vacacional a Palma ha parlat aquest dilluns el regidor en una reunió «cordial i d'intercanvi d'impressions» amb un alt càrrec de l'empresa Airbnb. «Hem parlat del que està passant a Palma i el model de Amsterdam és l'opció que millor ens sembla», ha comentat. L'opció contempla que només es puguin llogar els habitatges residencials que estiguin en ús durant un temps màxim de dos mesos. «Al cap de 60 dies es talla i ja no es pot llogar més», ha explicat Noguera.

El regidor ha assegurat que «ho han vist amb bons ulls» i ha recalcat que volen que aquest model «segueixi cap a davant» a Palma. A més, ha explicat que des de l'empresa han dit que volen col·laborar amb les institucions. «Després de tota la polèmica sorgida el que hem de fer és mirar el que serà la ciutat en els pròxims 15 anys. Nosaltres volem acabar amb el negoci que està creant una bombolla especulativa», ha defensat el regidor.

No obstant això, amb aquesta opció es deixa una porta oberta al fet que els propietaris puguin accedir al suport econòmic que suposa llogar un habitatge, «sempre que no es converteixi en la seva principal activitat de negoci», ha indicat. Sobre la negativa del batle de Palma, José Hila, a prohibir el lloguer vacacional en tota la ciutat, Noguera ha assegurat que «les diferències no són negatives». «Que hi hagi debats sobre un tema com a aquest és símbol de maduresa», ha declarat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.