Setmanari d'informació local - 138 anys

L'advocacia i el dret penal: Per què importa molt el 'quan'?

9290

Dins de les branques del dret, el dret penal i el penitenciari són alguns dels que demanen més experiència per part de l'advocat. El professionalisme, la pressió a la qual se sotmet, i els coneixements que d'aquest es demanda no són poca cosa. De fet, molt pocs advocats prenen aquest camí com a sendera professional, per les dificultats i complexitats que el sector penal i penitenciari atorga. Malgrat això, sempre hi ha alguns que aconsegueixen destacar en aquest ofici. Tal és el cas de Carlos Castell, advocat mallorquí que coneix el dret penal des de tots els punts i la valuosa opinió dels quals serveix de llum per a moltes persones que afrontin casos jurídics que demandin l'aplicació d'un advocat penalista.
Carlos Castell, i els seus companys d'advocats Mallorca, són un equip multidisciplinari i experimentat. El seu únic objectiu, com ho confessen des dels primers instants, és el benestar dels seus clients, sempre que els recursos presentats siguin vàlids i es faci una defensa d'alguna cosa totalment verificable, sa i realista.
En l'actualitat, el nombre de casos que requereixen advocats especialitzats en Dret Penal i Dret Penitenciari va en ascens, lluny de detenir-se. Situació que resulta problemàtica per a totes les parts involucrades, perquè la resolució d'aquests casos, com contempla Carlos Castell, és una de les més rigoroses, fatigoses i difícils de tot el sistema judicial al país. Per tant, a les persones que demandin d'un advocat penalista per resoldre el seu cas, Carlos Castell i els seus companys ofereixen una sèrie de consells perquè la defensa sigui més efectiva.

Importa molt el quan en el dret penal
Dels advocats de Palma, potser el més reconegut en el dret penal sigui Carlos Castell. Malgrat això, i com ell mateix apunta, és un equip d'especialistes en totes les branques del dret. A més, col·laboren amb el grup d'advocats professionals de la medicina, la psicologia i el peritatge.
Un dels principals consells, i tal vegada el més important, que apunta aquest advocat balear és que la defensa en casos que requereixin d'un advocat penalista ha de començar des del primer minut. En ser casos d'extrema complexitat, tot el temps que es tingui compta. En alguns casos, persones innocents acaben dins de la presó per no haver fet ús del seu advocat al moment en el qual s'havia de fer. En trigar-se, va donar suficient bretxa a favor de la contrapart, i això li va costar part de la seva llibertat.
Per això, insisteix Carlos Castell, ha d'iniciar-se la col·laboració amb un advocat des del minut zero. La defensa reeixida pansa per això.

Les millores dels temps
Els judicis penals són llargs. Alguns es triguen més d'un any a ser resolts de forma definitiva. El bufet mallorquí que Castell lidera és un dels quals, a part de la seva efectivitat, aconsegueix solucionar a favor dels seus clients amb major rapidesa.
Si alguna cosa demanden els seus clients particulars i empreses és que les solucions arribin ràpidament. Per això, no només importa el quan de contractar un advocat penalista, sinó que aquest professional ha de tenir les eines, el coneixement i l'experiència requerida per afrontar el cas i resoldre-ho amb la rapidesa necessària.
Cosa que molts no aconsegueixen fer, explica Castell, i raó per la qual el dret penal està destinat només per a uns pocs dins de l'advocacia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.