Setmanari d'informació local - 138 anys

Alliberen dues tortugues a Sa Dragonera que es trobaven en perill per mor de la contaminació

9416
Parc Natural de Sa Dragonera.

Dos tècnics del centre de recuperació de fauna marina han deixat alliberat aquest divendres al Parc Natural de sa Dragonera dues tortugues que foren rescatades l'any passat després de recuperar-se en el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Balears (Cofib).

Segons ha informat el Consell, l'alliberament ha estat possible gràcies al programa de seguiment i recuperació de tortugues marines de la Conselleria de Medi ambient del Govern, que desenvolupa el Cofib, amb col·laboració de Palma Aquàrium i de l'Hospital Veterinari Aragó.

Una de les tortugues alliberades, batejada com 'Cris', va ser rescatada l'11 de setembre del 2016 a Eivissa perquè tenia problemes per surar a l'aigua. L'altra tortuga, 'Aidam', la trobà un pescador a la Colònia de Sant Pere el 19 de novembre del 2016 i estava enganxada a una xarxa i tapada de plàstics. El Parc Natural de sa Dragonera (co-gestionat pel Consell de Mallorca i el Govern) participa des de fa anys en l'alliberament dels exemplars procedents del centre de recuperació de Mallorca.

A més, sempre que es pot, l'alliberament es realitza amb grups de joves i escolars, amb la finalitat d'aprofitar la sensibilització mediambiental sobre aquesta espècie marina i la conservació del mitjà en general. Segons ha indicat el Consell, les tortugues són un dels grups de fauna marina que els últims decennis ha estat més afectat per les activitats humanes. En el mar de les Balears els fets més negatius per a les espècies són, d'una banda la captura accidental en determinades arts de pesca.

D'altra banda, la contaminació del mar per plàstics i altres restes inorgàniques també perjudica l'espècie, ja que les tortugues ingereixen per equivocació moltes de les deixalles humanes que acaben en el mar perquè han estat tirades directament o arrossegades pels rius i torrents. A més, el Consell ha advertit que la disminució de les tortugues marines «romp de diverses formes l'equilibri ecològic del mar» augmenten la població de meduses, ja que la tortuga n'és depredadora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.