Setmanari d'informació local - 138 anys

Hila: «A Palma hi ha molta gent que vol acollir, no podem donar l’esquena a aquest sentiment de solidaritat»

9458

L’Ajuntament de Palma s’ha refermat aquest dilluns en el seu compromís amb les persones refugiades amb un acte al Saló de Plens. A l’acte han assistit representants de la plataforma Mallorca Acull', qui ha traslladat a la corporació la necessitat de seguir donant suport i d’ampliar el seu compromís; del Consell de Mallorca i del Govern.

El batle de Palma, Jose Hila, ha assegurat que la defensa dels drets humans «està per damunt de qualsevol altra cosa». «A Palma hi ha molta gent que vol acollir, no podem donar l’esquena a aquest sentiment de solidaritat, som una ciutat compromesa», ha afirmat Hila. Per al regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, «s’ha de fer efectiu el compromís adquirit per les institucions amb la societat i les entitats per les persones refugiades». La portaveu de la plataforma Mallorca Acull, Maria Jesús Vílchez, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Palma a la vegada que ha demanat «nous compromisos» com, per exemple, «fomentar reunions amb les associacions i col·lectius ciutadans amb l’objectiu que facin una campanya de sensibilització de la ciutadania».

El passat mes de febrer el ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar per unanimitat una declaració institucional per reclamar al Govern central que s’agilitzi el trasllat de persones refugiades. La plataforma Mallorca Acull està formada per les associacions i federacions següents Amnistia Internacional Illes Balears, l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Comissions Obreres de les Illes Balears, Col·lectiu d’Educació en drets humans i de Prevenció Activa de Conflictes, Coordinadora d’ONG de Desenvolupament – Illes Balears, DIGNITY360, Metges del Món, Oficina de Cooperació de la UIB, Oxfam Intermon, PROEMAID, Sóller Solidari, Sindicat de Treballadors i Treballadores Intersindical de les Illes Balears, Asociación artística y cultural THAKHI-RUNA, Unió General de Treballadores i Veïns sense Fronteres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.