Setmanari d'informació local - 138 anys

Aptur se sent «enganyada» amb el projecte de regulació del lloguer vacacional

9474

L'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de Balears (Aptur-Balears) ha assegurat sentir-se «enganyada» amb el projecte de regulació del lloguer vacacional presentat pel Govern i així l'hi ha transmès aquest dilluns a la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, i al vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló.

L'entitat ha exposat en un comunicat que, malgrat compartir molts dels objectius d'aquest Govern, «s'ha fet una regulació que els perjudica obertament i que deixa fora al 80 per cent de l'oferta actual».

En aquest sentit, des d'Aptur han manifestat que es trasllada als ajuntaments la capacitat d'imposar una zonificació «que crearà una moratòria de facto i que deixarà en un difícil situació als propietaris de lloguer vacacional».

A més, «s'imposen uns requisits tècnics i d'accessibilitat de difícil compliment i s'estableix una borsa única de places, sense especificar quines aniran destinades al lloguer vacacional i quines al sector hoteler», han indicat.

Finalment, l'associació s'ha posicionat en contra de la decisió d'establir que tot contracte menor a 30 dies sigui considerat com a turístic, així com que es consideri canal de comercialització tant una web, com un anunci en un diari imprès o com l'aparador d'una agència immobiliària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.