Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pla d'Inspecció 2017 de Turisme se centra en el control de la publicitat del lloguer turístic

9536

La direcció general de Turisme ha iniciat aquesta setmana el Pla d'Inspecció en contra de l'oferta turística il·legal. A part d'inspeccions a l'oferta hotelera i la continuïtat de les inspeccions a establiments amb pensió completa integral i empreses de vehicles de lloguer, la feina dels inspectors se centrarà aquest any en el control de la publicitat i comercialització d'estades turístiques en habitatges, l'anomenat lloguer turístic.

Una de les línies centrals d'aquest Pla és la potenciació de l'actuació de control d'ofici per part de la Inspecció que, sense perjudici del seu caràcter transversal, incidirà especialment en la comercialització i publicitat de l'oferta il·legal, segons informa el Govern un comunicat.

Les directrius són el control específic de l'oferta publicada a Internet, prioritzant la comprovació de les dades que apuntin a una possible activitat no permesa per la normativa turística, sense perjudici de les actuacions coordinades de control en aquelles zones i/o àmbits on la informació disponible apunti que aquesta activitat té una especial intensitat.

Pel que fa a les campanyes específiques, al marge de donar continuïtat a les dutes a terme en 2016 (pensió completa integral i lloguer de vehicles sense conductor), els tres eixos per a l'any 2017 se centraran en el control de la publicitat i comercialització d'estades turístiques en habitatges.

En el marc de la ja esmentada línia de control de l'oferta il·legal, aquesta actuació troba justificació en la demanda social, relacionada amb la tramitació d'una reforma legislativa que incideix específicament sobre la matèria.

ACCIONS AMB ALTRES ADMINISTRACIONS

Així, a banda de les inspeccions que corresponen exclusivament a la Direcció General de Turisme del Govern, ja s'han iniciat accions conjuntes amb altres administracions públiques, com per exemple amb l'Agència Tributària de les Balears i amb l'Agència Tributària estatal.

L'objectiu de les inspeccions conjuntes és vetllar que les empreses del sector compleixin amb les lleis i obligacions tributàries corresponents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.