Setmanari d'informació local - 138 anys

Les primeres imatges del geòleg Xisco Gràcia sa i estalvi

L'explorador creia que feia cinc dies que s'havia perdut

9624
Xisco Gràcia és escoltat pels GEAS que s'han encarregat del rescat.

El compte de Twitter del servei 112 de les Illes Balears ha publicat les primeres imatges del geòleg Xisco Gràcia sortint sa i estalvi ?pel seu peu, tot i que amb ajuda? de la cova de Manacor on duia 48 hores atrapat. Entre aplaudiments i crits d'alegria, Gràcia ha tocat terra novament, després d'haver passat dos dies a l'interior de la cova de Sa Piqueta.

L'home desaparegut estava bussejant amb diversos companys quan es va quedar sense aire a les bombones. Per aquesta raó, el seu grup va decidir que esperàs en una cavitat de la cova amb aire, mentre que la resta anaven a cercar més bombones i a demanar ajuda. Però quan els companys varen tornar, el bussejador no era allà on l'havien deixat.

Final feliç

Des de dissabte, quan es va rebre l'avís a les 23.18 hores, estava activat el protocol de recerca. Més de 60 persones han fet feina en el rescat, i una màquina perforadora ha treballat tota la nit de diumenge i bona part d'aquest dilluns perforant la roca per tractar d'accedir a la cova de Sa Piqueta, on es trobava l'explorador.

Finalment, i gràcies a l'esforç dels seus companys espeleòlegs, la Guàrdia Civil l'ha pogut treure de la cova en bon estat, tot i que ell havia perdut la noció del temps i creia que feia cinc dies que s'havia perdut, quan no arribava als tres. El geòleg ha abandonat en ambulància la zona, i ha estat conduït a Son Espases, on restarà en observació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.