Setmanari d'informació local - 138 anys

Els llibreters coincideixen: «Sant Jordi és una festa que va a més»

9674

«Sant Jordi és una festa que va a més a Mallorca», tots els sectors implicats coincideixen en destacar la vitalitat i puixança de la festa del llibre, l'amor i la rosa.

Laia Alegret, de la llibreria Drag Màgic de Palma, explica que el fet que enguany la diada caigui en diumenge «pot fer que vagi molt bé» i afegeix que «Sant Jordi és una festa prou instaurada a Mallorca» i recorda que «l'any passat es va registrar un important increment de vendes». Pel que fa a les novetats literàries, Alegret diu que «ha sortit molta cosa bona i es perfilen els que seran els més venuts, encara que això no vol dir que siguin els més bons».

Àlex Volney, de la llibreria Ramon Llull, i des de la seva experiència de trenta anys com a llibreter, reflexiona que existeix la idea «una mica centralista» de que si la festa «cau en diumenge», «la gent no hi acudirà», però allò cert, és que «també és interessant que la festa es descentralitzi tant en espai, com en el temps», i afirma que «farem festa durant tota la setmana».

Sobre la progressió de la diada, «la festa és una bomba, cada any va a més» i referma que «cada any s'edita més en català i cada any es ven més en català» tot i que aporta una reflexió final: «els grans grups editorials han ralentitzat una mica les seves vendes, però en canvi, les editorials independents, com el Club de Lectors i La Campana, publiquen més novetats».

De la seva banda, Miquela Serra, de la llibreria Quart Creixent coincideix també que «la festa va a més, hi ha molta més gent al carrer» i també recorda que «l'any passat es va registrar una gran pujada de vendes». Serra és, també, vicepresidenta del Gremi de Llibreters i explica que «a la reunió del Gremi es va dir que si enguany queia en diumenge, s'ha de celebrar en diumenge» i es mostra convençuda que es poden igualar els registres del 2016.

Miquela Serra també explica que la fita de Sant Jordi creix cada any: «s'edita molt més, es publiquen moltes més novetats enfocades a la diada» i afegeix que la mateixa setmana «encara arriben novetats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.