Setmanari d'informació local - 138 anys

ALE-Verds i MÉS aproven dur a terme la «transició econòmica i ecològica» a les Balears

9694
ALE-Verds i MÉS aproven dur a terme la «transició econòmica i ecològica» a les Balears.

Els Verdes/Aliança Lliure Europea (Verds/Ale) i MÉS per Mallorca s’ha reunit aquest dijous i han destacat la seva preocupació perquè a les Balears «només un 3 per cent» de les energies són renovables, quan «el que estableix la normativa europea és arribar al 20 per cent el 2020».

Així ho ha dit l'eurodiputat de Verds/
ALE, Florent Marcellesi, en una roda de premsa a Palma en la qual al costat del coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha presentat l'agenda de prioritats per traslladar a Europa l'objectiu «d'aconseguir unes Balears sostenibles». Marcellesi ha manifestat el seu compromís de traslladar les iniciatives de MÉS a Brussel·les i ha explicat aquestes propostes que tenen com a objectiu «dur a terme la transició econòmica i ecològica de les Balears».

Així, ha explicat que els Acords de París han
provocat un «gran impacte» i que «en lloc de l'economia d'un sol ús, es va cap a una economia circular, de reutilització i aprofitament de recursos».

Mallorca pot esser líder

Segons ha dit, no s'ha de «parlar d'unes Illes basades en el monocultiu del turisme, sinó de la possibilitat de diversificar l'economia i promoure el consum del producte local».
«Mallorca pot ser capdavantera d'aquesta via», ha asseverat. Així, ha remarcat que «cal apostar per les energies renovables i netes i tancar les que generen energies brutes» i ha assenyalat que, segons els Acords de París, la central d'Es Murterar hauria de tancar el 2025.

El representant de Verds/
ALE també ha parlat del cas de l'aeroport de Viena on no es va dur a terme l'ampliació plantejada d'acord Ambler previsible augment de Co2. «Ens basarem en aquesta experiència similar a la qual es pot plantejar en l'aeroport de Palma», ha dit. D'altra banda, l'eurodiputat també ha plantejat la possibilitat de demanar «una taxa als vols internacionals destinada a pal·liar l'impacte amb mesures de sostenibilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.