Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fira del Llibre de Bolonya quadruplica l'interès internacional per la literatura catalana

9876
La presència de la literatura catalana a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.

La presència de la literatura catalana a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (Itàlia) com convidats d'honor ha quadruplicat les cites amb agències i editorials internacionals. Segons ha informat el Govern, els tècnics han celebrat 125 reunions amb representants editorials de 32 països diferents, de les quals més de la meitat han estat amb editorials que no coneixen els serveis de l’IRL.

Les trobades s’han produït majoritàriament amb França (19), Itàlia (13) i Regne Unit (13), però també amb els Estats Units, Xina, Índia, Turquia i Argentina, entre altres. Aquestes trobades serveixen per donar a conèixer el panorama de la literatura infantil i juvenil en català i també les ajudes de l’IRL per a la traducció i il·lustració d'obres. A més d'aquestes cites, se sumen les 40 mantengudes per les editorials d’arreu dels Països Catalans (respecte a les 9 de l'any anterior), i s'ha constatat l'augment de l'interès dels agents internacionals arran de la invitació de la fira.

A part de les trobades professionals a l’estand, l’IRL va organitzar un programa amb 19 activitats literàries a la Fira, amb la participació de 54 ponents nacionals i internacionals. Aquestes activitats convocaren uns 878 assistents. També tengué un bon acolliment el Simposi de Literatura Infantil i Juvenil: tendències d'un futur compartit' amb ponències de nivell acadèmic que oferiren conjuntament una panoràmica completa de la realitat històrica, institucional i social de la literatura infantil i juvenil en català.

En l'àmbit acadèmic també es va celebrar un seminari de traducció literària català-italià organitzat en col·laboració amb el Departament de Llengües, Literatures i Cultures Modernes de la Universitat Alma mater de Bolonya

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.