Setmanari d'informació local - 138 anys

El llibre sobre la repressió als Països Catalans arriba a Palma

10014

'Antígona emmordassada. Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans' es presentarà a Palma aquest dijous 4 de maig a les 19 hores. L'acte de presentació es farà a la sala 2 del casal s'Escorxador i comptarà amb la participació dels diputats de la CUP Benet Salelles i Mireia Vehí, de César Oltra, membre d'Alerta Solidària i d'un membre de la campanya 'ni rei ni por'.

El llibre, que és una obra col·lectiva, vol recollir algunes de les reflexions, els reptes i les experiències de les lluites desobedients i antirepressives del darrer cicle de deu anys als Països Catalans. «Ha estat un cicle polític intens, marcat per la resposta política a una triple crisi –de règim, econòmica i en la lògica de sobiranies territorials–, que ha provocat el naixement de multitud de processos polítics construïts des de baix, de dinàmiques destituents i constituents, que, com a tals, també han rebut un alt cost repressiu» tal com es recull en llibre.

El volum recull articles i reflexions de Carla Alsina, David Aranda, Mireia Bazaga, Marina Bernadó, David Bou, Eduardo Cáliz, Bego Casado, Enrique Costoya, Anaïs Franquesa, Maria Josep Martínez, Xavier Monge, Ciro Morales, Mercè Nebot, Eva Pous, Pilar Rebaque, Miquel Ramos, Esther Sancho, Benet Salellas, Laia Serra, Mostafà Shaimi, Mireia Vehí, Montserrat Vinyets i la mallorquina Neus Tur.

El mite d’Antígona travessa la història d’Occident, des de l’Atenes de Sòfocles fins avui, per recordar-nos la cruïlla entre legalitat i legitimitat. I aquest dilema tan antic, el de la separació entre dret i justícia, el reprenem avui conscients que és el marc des del qual prenen sentit moltes de les accions dels moviments socials i l’esquerra anticapitalista en la praxi política quotidiana.

El conjunt d’articles que conformen Antígona emmordassada no és només un recull d’experiències i de fites, sinó que respon a la voluntat de construir relat sobre la desobediència i la lluita antirepressiva als Països Catalans, relat que posi en valor les trajectòries i doni sentit col·lectiu a un projecte de contrapoder viu avui als Països Catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.