Setmanari d'informació local - 138 anys

Antoni Reus: «l'Estat espanyol vol dificultar la remunicipalització de serveis»

10144
MÉS per Mallorca.

La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets ha presentat aquest dilluns les esmenes als Pressuposts General de l'Estat espanyol (PGE) que traslladarà el company de Compromís, Joan Baldoví. La portaveu de la formació ecosobiranista ha explicat que la suma dels doblers d'aquestes esmenes ascendeix a 183.121.259 milions d'euros. «Per una vegada ens situaríem per damunt de la mitjana en inversió», ha assenyalat Busquets

En total MÉS per Mallorca ha presentat set esmenes que van adreçades a Medi Ambient, Turisme i Foment. En relació a Medi Ambient hi ha dues esmenes, una per complir amb el que estableix la llei en relació a l'obligació de l'Estat espanyol a subvencionar el transport de residus entre illes i a la península (10 milions d'euros) i l'altra que permetria recuperar el patrimoni del litoral en estat de degradació (5 milions d'euros). Des de Turisme es reclama el compliment de les inversions estatutàries a la platja de Palma (20 milions d'euros). La resta d'esmenes van adreçades al departament de Foment. Es tornen a reclamar el compliment del protocol sobre actuacions executades en matèria de carreteres (105 milions d'euros), així mateix des de MÉS recorden que «només» s'han pressupostat 15 milions dels 120 previstos i exigeixen, per altra banda, el compliment de les inversions estatutàries per dur endavant el projecte de ferrocarril fins a Artà (26 milions d'euros). També hi ha una esmena per augmentar la partida destinada a les subvencions al transport aeri en previsió de la implantació de la tarifa màxima de 30 euros i una altra d'ajudes a l'habitatge que proposa augmentar en la mateixa proporció -un 36% d'increment- del que s'ha augmentat a les Canàries, ateses les dificultats de l'accés a l'habitatge a Eivissa i Palma.

Per la seva banda, el diputat Antoni Reus ha denunciat que «l'Estat espanyol vol dificultar la remunicipalització de serveis que s'estan duent a terme com per exemple el cas de l'aigua potable». Reus també ha explicat que quan un municipi recupera uns serveis hi ha una continuïtat de la plantilla de treballadors i treballadores mentre no es convoquin oposicions. Segons Reus, l'Estat espanyol vol impossibilitar això, i en cas de resolució judicial favorable a la seva continuïtat estableix que s'han d'assumir a compte de la taxa de reposició. «Així es dificulta assumir serveis públics», assegura Reus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.