Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB avisa de la creació de 8.000 places turístiques en quatre mesos i critica el Govern per no controlar l'oferta il·legal

10190

EUIB ha criticat aquest dimecres la incapacitat del Govern per «controlar l'oferta il·legal» d'habitatges turístics ja que en els primers quatre mesos de 2017 s'han registrat a Mallorca 1.209 declaracions responsables per operar turísticament a habitatges aïllats o aparellats el que suposa més de 8.000 places turístiques noves.

Segons han explicat, aquesta xifra ja s'aproxima al total de sol·licituds presentades el 2.015 (1.270) i suposa gairebé la meitat del total del 2016 (2.670) en què el nombre de sol·licituds es va disparar com a conseqüència de l'efecte crida que va provocar l'anunci de la modificació de la llei turística després de l'anunci de futures restriccions en sòl protegit.

El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha criticat «l'actitud del Govern» que ha estat «completament passiva davant d'un problema molt greu, que no para d'augmentar» de manera que «ha exigit polítiques valentes i decidides per abordar-lo».

A més, ha reiterat que cal decretar una moratòria dins de la modificació de la llei turística sobre els habitatges unifamiliars perquè no es converteixin en una nova oferta turística.

Així mateix, ha criticat que mentre això passa en sòl rústic, en sòls urbans augmenten els pisos d'edificis residencials convertits en oferta turística il·legal «fins i tot arribant a pisos de protecció oficial, com és el cas de la zona de la Gerreria de Palma»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.