Setmanari d'informació local - 138 anys

Jarabo: «Camargo m'hauria d'haver avisat que es volia presentar»

«Podem ha d'entrar en el Govern algun moment»

10270

El líder de Podem, Alberto Jarabo, ha declarat aquest divendres que no se sent traït per la número dos i portaveu parlamentària, Laura Camargo, després de fer-se públic que estudia presentar una candidatura apart per a les primàries del seu partit.

«Crec que ella té les seves aspiracions legítimes i això cal respectar-ho», ha assenyalat, encara que ha opinat que hauria d'haver-li-ho comunicat, atès que disposen de la suficient «confiança» com perquè l'hi digui amb «naturalitat», abans que hagués d'assabentar-se a través dels mitjans de comunicació.

«No és la manera en què consider que aquest partit hauria de funcionar», ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press.

D'altra banda, Jarabo ha confirmat que presentarà la seva pròpia candidatura per ser reelegit com a president de Podem i ha descartat, de moment, presentar una candidatura conjunta amb Camargo.

El líder de Podem ha manifestat la seva disposició a «negociar qualsevol cosa» i a descartar la seva candidatura «si hi havia un acord raonable», però, segons les seves paraules, «les notícies que ens arriben no són precisament les de la col·laboració».

Així doncs, ha manifestat la seva voluntat de dialogar «per arribar a un acord» i evitar «els errors de Vistalegre» que, en la seva opinió, varen danyar la imatge de l'organització. Jarabo no vol que les primàries es converteixin en un combat pels noms en lloc de per el projecte polític.

En referència al manifest #LaUnitatTéNomDeDona signat per un centenar de persones, entre elles diputats, consellers i regidors de Podem de suport a Camargo, Jarabo ha assenyalat que aquesta ofereix un «recanvi», però ha recordat que solament ho han signat al voltant de 100 persones dels 11.000 militants inscrits en la seva formació.

El polític ha apostat per «treballar conjuntament» per pactar un projecte polític, ja que després de les primàries, «serem els mateixos».

«Podem ha d'entrar en el Govern algun moment»

D'altra banda, Jarabo ha afirmat que "Podem ha d'entrar al govern en algun moment", encara que ha considerat que el "raonable" seria esperar a la següent legislatura i fer-ho amb un "partit fort".

En aquest sentit, ha assegurat que no creu que l'estabilitat del Govern perilli amb Camargo i ha recordat que la portaveu parlamentària procedeix del corrent anticapitalista del partit, que no vol entrar a governar en un govern presidit pel Partit Socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.