Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Amb el Pla de Protecció el Jonquet continuarà essent un barri singular sense por a l’especulació urbanística»

10324
El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera.

La proposta de nou Pla especial del Jonquet protegirà les tipologies i els elements més significatius del barri, contempla la reordenació de les noves edificacions i proposa recuperar els emblemàtics molins, que passaran a tenir un ús residencial i de restauració. Així ho ha detallat aquest dilluns el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, durant la presentació del Pla que previsiblement s'aprovarà en el ple municipal d'aquest mes i l'execució del qual podria començar el 2018.

Amb tot, Noguera ha defensat que es tracta d'un pla especial que «s'adapta molt bé al passat, el present i el futur del barri» i ha explicat que la proposta es basa en la preservació i millora d'elements patrimonials que justificaren l'any 2009 la protecció del barri com a BIC. Entre les actuacions més significatives que inclou el projecte es contempla la protecció del talús, eliminant la superfície comercial que s'havia previst inicialment i la possibilitat d'accés a aparcaments subterranis des del Passeig Marítim.

Així mateix, es preveu la reordenació de les noves edificacions que era possible construir en els solars vacants, i molt especialment en els de Mar i Terra i Rentadors, de manera que els nous edificis no afectin les vistes més importants del barri.

Dos nous espais lliures i aparcaments

El nou Pla de protecció del Jonquet contempla la creació de dos nous grans espais lliures; en el solar situat sobre els Rentadors i en el de Mar i Terra -enfront dels molins i Ca'n Figuerola-, un espai lliure que es podrà connectar amb el qual es preveu aconseguir amb la millora de l'actual plaça de Sant Domingo de la Calçada. Quant a la previsió d'aparcaments, la idea és que es redueixin a les necessitats dels residents i amb un únic accés, en el cas del conjunt de Mar i Terra, des del carrer Monseyor Palmer.

A més, el pla redueix la superfície edificable residencial en uns 1.468 metres quadrats a la zona de Mar i Terra, passant el nombre màxim d'habitatges de 113 a 61 i a la zona de Rentadors de 22 a 16; s'elimina la superfície comercial de 2.160 metres quadrats prevista inicialment en el talús, i es redueix la superfície d'aparcament soterrat d'unes 294 places (de les 368 a les 122).

Canvi d'ús de les discoteques

El responsable d'Urbanisme a Cort ha assegurat que els propietaris de les dues discoteques situades a un de molins del Jonquet «estan d'acord a llevar les discoteques i convertir-ho en un restaurant», una vegada s'acabin els contractes vigents. «En un període raonable de temps les dues discoteques que hi ha actualment en un molí passarien a ser un restaurant», ha assegurat, qui ha assenyalat que els propietaris «veuen amb bons ulls» la proposta de canvi d'ús.

Per la seva banda, als altres dos molins que estan «degradats» se'ls tenen previst donar-los un ús residencial (d'un habitatge) «el que permetrà així evitar qualsevol problema de convivència entre els veïns d'aquest barri tan singular de la ciutat», ha assegurat Noguera.

Una nova balconada a la mar

Durant la presentació de la proposta, Noguera ha explicat que l'objectiu del pla és «crear una de les millors balconades de la ciutat» damunt el Passeig Marítim, que permeti contemplar el mar des del barri, a més d'aportar importants espais verds a aquesta zona de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.