Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA: «Un informe desmunta sense pal·liatius les pretensions dels dirigents de Cort de destruir la Feixina»

10344

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha manifestat aquest dimarts la seva «satisfacció» per l'informe jurídic que «proposa definitivament al Consell de Mallorca la catalogació del monument de la Feixina i, per tant, la seva conservació».

ARCA creu que l'informe jurídic del Consell de Mallorca entra dins la via de l'objectivitat i, en base al reconeixement d'uns valors patrimonials avalats pels informes de nombrosos tècnics, argumenta que el Consell de Mallorca té el deure de declarar com a Bé Catalogat de caràcter Insular el monument de la Feixina.

Informes aportats per ARCA

ARCA ha aportat diversos informes: el de Blanca Castaldo, professora de l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears; el de Jaume Llabrés, expert en Història; un més del Dr. Miquel Deyà, professor d'Història de la UIB i el de José Morata. A més, un redactat pels arquitectes Pere Nicolau, Carlos García Delgado i Pere Rabassa. «Des de tots els punts de vista del patrimoni històric, material i immaterial, artístic i arquitectònic els diversos autors expliquen la vàlua patrimonial del monument de la Feixina».

També ARCA informa que va lliurar durant el període d'al·legacions un llibre amb el contingut fotogràfic de l'exposició "Francisco Roca Simó. De Can Casasayas al Monument de sa Feixina". I, per últim, presentaren un informe elaborat pel misser Dr. Felio Bauzá, professor de Dret Administratiu, en què «es demostrava que el monument està adaptat a la Llei de Memòria Històrica».

«Aquestes aportacions i d'altres han sumat per aconseguir un informe acurat que desmunta sense pal·liatius les pretensions dels dirigents de Cort de destruir el monument de la Feixina. L'informe desmunta un a un els febles arguments de Cort per a la seva destrucció», conclou ARCA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.