Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB i MÉS celebren la sentència definitiva d'il·legalitat de la llicència del camp de golf de Son Bosc

10562

El grup ecologista GOB i el partit MÉS per Mallorca han celebrat la sentència definitiva d'il·legalitat de la llicència del camp de golf de Son Bosc, a Muro, després que el Tribunal de Justícia de les Illes Balears hagi desestimat el recurs de cassació interposat per l'Ajuntament i els promotors del projecte

Segons informa l'entitat ecologista en un comunicat, amb aquesta sentència «arriba el punt i final per a aquest procediment, llarg i complicat, de batalla jurídica contra la llicència atorgada en 2008 per l'Ajuntament de Muro per construir un camp de golf a Son Bosc».

Així, vuit anys després de l'atorgament de la llicència municipal i de la presentació del recurs per part del GOB i el PSM, el passat 18 de febrer de 2016 el Jutjat del contenciós-administratiu, número 2 de Palma, ha sentenciat a favor del «nostre recurs», han recordat els ecologistes.

Davant la sentència, contrària als seus interessos, Ajuntament i Golf Platja de Muro S.A., van presentar recurs d'apel·lació. Una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears, d'11 d'octubre de 2016, va desestimar el recurs d'Ajuntament i promotors, confirmant de nou la il·legalitat de la llicència i imposant les costes del procediment als apel·lants.

Davant d'això, Ajuntament i promotors van presentar recurs de cassació davant el TSJIB, que ara ha estat també desestimat.

Amb tot, des del GOB han apuntat que les diferents sentències són «clares i contundents», confirmant que l'Ajuntament de Muro al gener de 2008 no podia atorgar la llicència per al camp de golf ja que la legalitat vigent en el moment no ho permetia (la zona havia estat protegida prèviament per les Directrius d'Ordenació Territorial).

RECLAMEN MÉS PROTECCIÓ A LA ZONA

La zona de Son Bosc gaudeix parcialment de la protecció que li confereix la figura de ZEPA (Zona d'Especial Protecció per a les Aus), encara que des del GOB es recorda la recomanació del Secretariat del Conveni de Zones Humides d'Importància Internacional (Ramsar) incorporar els terrenys al Parc Natural de l'Albufera.

En aquest sentit, insten la Conselleria de Medi Ambient a iniciar aviat el procediment de tramitació d'un Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) amb l'objectiu d'ampliar el parc natural amb els terrenys de Son Bosc i altres de la perifèria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.