Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern millora l'accés al Parc Natural de Mondragó per «reduir el flux de vehicles»

10576
Parc Natural de Mondragó.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha duit a terme una sèrie d'actuacions que ha realitzat al parc natural de Mondragó per, d'una banda, evitar els problemes circulatoris i de seguretat que hi ha hagut els últims estius i, d’altra banda, protegir i conservar els hàbitats i espècies d'interès comunitari. Entre altres actuacions, per evitar l'estacionament il·legal de vehicles, s'han instal·lat senyals de 'prohibit aparcar' en els trams finals del camí de s'Amarador i del camí de Cala Mondragó (Can Cano).

Així mateix, també s'han pintat línies grogues a banda i banda de la calçada. A més, d'acord amb el previst en el Pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) de Mondragó, s'han instal·lat senyals de 'prohibit l'accés en vehicle (excepte autoritzats i residents)' en el camí de s'Amarador i en el camí de ses Coves del Rei.

D'altra banda, per fomentar els accessos principals al parc i reduir progressivament el flux de visitants a través de vies o camins secundaris, s'ha editat un tríptic informatiu en català, castellà, anglès i alemany, amb un breu text i un mapa indicatiu de com arribar als dos aparcaments habilitats. Així mateix, destaquen que el parc compta amb dues zones habilitades per a l'aparcament de vehicles, una al costat del centre d'informació, ses Fonts de n'Alis, i l'altra a Ca sa Muda, a la zona de s'Amarador.

Aquests aparcaments, que es corresponen amb la capacitat de càrrega del parc, són els dos únics llocs on el Pla d'ordenació dels recursos naturals (PORN) de Mondragó permet l'activitat del pàrquing. L'estacionament de vehicles fora d'aquestes àrees d'aparcament és un ús prohibit. Per tant, tots els vehicles de turistes i visitants han de tenir com a destinació final un aparcament o un altre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.