Setmanari d'informació local - 138 anys

Felanitx acollirà el quart Espai de Dones per «impulsar l'associacionisme femení»

10638
El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Felanitx han signat un conveni per posar en marxa un Espai de Dones.

El Consell i l'Ajuntament de Felanitx han signat un conveni per posar en marxa un Espai de Dones en el municipi. Així, ja seran quatre els espais per a les dones que s’hauran creat durant aquesta legislatura (Inca, Manacor i Sa Pobla). Han signat aquest conveni de col·laboració interinstitucional el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Juan Jurado, i el batle Joan Xamena. També han assistit a l'acte la directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón i la regidora de Serveis Socials, Isabel Montero.

Aquests espais són una iniciativa del Consell «per apropar les polítiques de gènere als ajuntaments i a la ciutadania de Mallorca». L'objectiu principal és impulsar l'associacionisme femení, a més de proporcionar assessorament als municipis del voltant en matèria d'igualtat.

L'Espai s'obrirà en l'Estació enològica de Felanitx després que el ple ho aprovés per unanimitat. El Consell, a través de la Direcció Insular d'Igualtat, destinarà a aquest centre a una tècnica d'Igualtat per fomentar les polítiques de gènere locals i dinamitzar l'associacionisme. Per la seva banda, l'Ajuntament de Felanitx, a través dels seus serveis socials, donarà suport per a una bona coordinació i per gestió de les cites al centre.

Jurado ha assenyalat que amb aquest nou Espai de Dons el Consell «s'allunya dels grans nuclis urbans i aprofundeix en la creació d'espais en la Part Forana, on les dones de la zona tendran un espai proper on crear sinergies». «La nostra intenció és crear una xarxa d'Espai de Dones per tota l'illa, per donar una cobertura coherent a tot el territori. Amb aquesta signatura estam molt prop d'aconseguir-ho», ha dit.

El Consell preveu impulsar fins a sis espais com aquest durant aquesta legislatura «perquè l'aplicació els plans d'igualtat en tots els municipis que sigui possible». «És molt important per a nosaltres donar suport i oferir una guia a tots els ajuntaments per avançar en matèria d'igualtat», ha dit Nina Parrón. Finalment, el batle Joan Xamena ha mostrat la seva satisfacció per la signatura d'aquest conveni. Segons ha explicat, es crearà una comissió tècnica de seguiment integrada per representants de les dues institucions, que a més s'encarregarà d'aprovar la memòria anual de les activitats realitzades al centre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.