Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern anuncia unes «macro-oposicions» amb un total de 7.750 places públiques

10720
Mesa de l'Empleat Públic al Consolat.

La presidenta del Govern ha anunciat, després de la reunió de la Mesa de l'Empleat Públic, que s'ha celebrat aquest dilluns, que les Balears tendran 7.750 places d'empleats públics en tres anys; la major «macro-oposició», segons ha dit, «de la història». L'acte ha comptat amb l'assistència del vicepresident del Govern, Biel Barceló, la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, la consellera de Salut, Patricia Gómez, i representants sindicals.

Concretament, es crearan 4.500 places en Salut, 3.000 places en Educació i 250 serveis generals. La intenció, ha explicat Cladera, és reduir en tres anys la taxa d'interins, que actualment està en el 42%, al 8%. D'aquestes places, es crearan 257 a l'estiu en Educació i també hi haurà noves places per a Salut i Serveis Generals a final d'any. Per la seva banda, Barceló ha emfatitzat que aquesta és «la convocatòria més gran que s'hagi fet a les Balears» i ha dit que les Illes Balears és «una de les comunitats amb menys taxa d'empleats públics per habitant i, no obstant això, compta amb una de les taxes més altes d'interins».

Barceló: «reivindicam l'autogovern»

«Des del Govern», ha dit, «reivindicam que som nosaltres els que decidim quins treballadors públics necessitam i reivindicam l'autogovern». «Quan parlam de retallades, parlam de professionals de la sanitat pública, d'educadors socials, de personal d'emergència, és d'això del que parlam», ha asseverat. Després de la reunió, també han intervengut, a més dels membres del Govern, representants dels sindicats CCOO, UGT, CSI-F, FSES, STEI i Simebal; tot i que, com anuncià, l'STEI no hi ha assistit.

Punt de partida

En aquest sentit, Cladera ha dit que és una «llàstima» perquè «tal com han dit els portaveus dels sindicats, avui és un punt de partida» perquè després, «cada any o cada dos, es convoquin ofertes d'oposicions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.