Setmanari d'informació local - 138 anys

Saladié al Parlament de Catalunya: «Juntament amb les Balears i el País Valencià som el territori amb més atracció turística internacional»

10776

El diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Sergi Saladié, ha defensat al Parlament de Catalunya una sèrie de mesures que hauria d'implementar el Govern de la Generalitat i que podria servir de model per al Govern de les Illes Balears. El diputat ha exhibit durant la seva intervenció, una banderola amb el lema 'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita'.

«El turisme és un problema de país, provocat per la continuada activitat extractiva i especulativa (territorial, social, econòmica, cultural...). Té impactes ambientals i territorials, amb uns elevats consums d’aigua i energia; encariment dels preus dels habitatges que en dificulten l’accés quan no l’expulsió de les veïnes i feina precària. L’alternativa és el decreixement i activitat productiva basada en el desenvolupament local i equitatiu» ha explicat el diputat tarragoní.

Saladié ha denunciat que el Govern de la Generalitat «fa política turística d’aparador: Circuit de Catalunya, rescatat amb 7,5M€ al 2016 i 2,5M€ al 2015; Pistes d’esquí, 6 de 9 rescatades per la Generalitat i BCNWorld ha resultat un autèntic esperpent».

La CUP-CC proposa que es faci una auditoria pública; que hi hagi una moratòria sobre noves construccions; que s'anul·li la qualificació de municipi turístic; que es garanteixi la dignitat dels llocs de treball; que es destini la recaptació de la taxa turística a pal·liar els impactes negatius del turisme i que s'eliminin les subvencions al sector.

Saladié ha acabat la seva intervenció explicant que «la nova República no ha de ser la de l’espoli territorial, ni de treball precari, ni de l’ètica dels casinos, ni dels rescats públics d’inversions privades, ni de l’expulsió de les veïnes de casa seva, ni que fomenti l’enriquiment dels especuladors en prejudici de la majoria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.