Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Ajuntaments es plantegen prohibir l'entrada de menors de 16 a les revetlles

10946

A la jornada sobre mesures de seguretat, autoritzacions d'activitats i consum d’alcohol i drogues a les festes municipals organitzada per la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) s’ha explicat que en els darrers deu anys s’ha duplicat l’assistència a les festes populars i la massificació ha incrementat el nombre d’incidents. A més, l’edat d’inici en el consum d’alcohol se situa ja en els 13,8 anys.

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears ha organitzat una jornada on posar en comú les incidències, «per cercar una forma d’actuar coordinada i eficaç». El president de la FELIB, Joan Carles Verd, ha encetat la jornada demanant el compromís de totes les administracions per «afrontar totes les perspectives ja sigui des de la prevenció a les aules, les actuacions dels cossos de seguretat o el paper dels pares».

Tant el president de la FELIB, com el director de serveis d’Emergències, Vicente Soria, han destacat l’increment de participants a les festes i revetlles popular en els darrers anys. «Hi ha més Turisme, és més fàcil quedar gràcies a les noves tecnologies, s’ha escurçat i facilitat el transport i hi ha hagut un revival de les berbenes… Aquesta gran afluència puntual a llocs on hi manca una infraestructura ha generat tota una problemàtica», ha explicat Verd. La massificació, segons ha comentat Vicente Soria, ha fet que en els darrers 10 anys s’hagin duplicat els incidents.

EDAT D'INICI EN EL CONSUM D'ALCOHOL: 13,8 ANYS
Durant la jornada, el director de l’Oficina de Defensa dels Drets dels Menors, Serafín Carballo, ha explicat que l’edat d’inici en el consum de l’alcohol se situa en els 13,8 anys. La directora general de Salut Pública, Maria Ramos, ha exposat que davant les darreres dades sobre consum d’alcohol entre els estudiants de les Balears (datades de 2014) s’ha creat la plataforma de participació comunitària. «Empresaris, institucions implicades com són Salut, Educació, Turisme o Interior i també associacions de pares i mares o el Consell de Joventut treballam de forma conjunta, a nivell municipal seria interessant treballar de la mateixa manera», ha dit.

Joan Carles Verd, president de la FELIB i batle de Sencelles, ha explicat que al seu municipi se celebra una d'aquestes festes massificades, la de Biniali, amb la presència de molts menors d'edat sense adults que els acompanyin. «L'any passat vàrem atendre quatre o cinc intoxicacions etíliques de menors». Per això, ha assenyalat que per a les pròximes edicions es plantegen la possibilitats de restringir l'accés als menors de 16 anys que no vagin amb una persona adulta.

Per la seva banda, el coordinador del programa Policia Tutor, Rafel Covas, ha destacat la importància del treball de prevenció que es fa en els centres educatius. «Els problemes no s’arreglen d’un dia per l’altre, i no acabarem amb el consum d’alcohol però sí que els alertam com s’està passant la línia vermella», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.