Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern eliminarà el tipus de procediment que es va fer servir per contractar Garau

10948

La Direcció General de Transparència ha elaborat una instrucció que elimina els contractes negociats sense publicitat per raó de quantia, de manera que a partir d'ara, tots els contractes d'obres inferiors a 200.000 euros i la resta de contractes de quantia inferior a 60.000 euros, s'hauran de publicar al perfil del contractant.

Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Pilar Costa, durant una compareixença davant la Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament, que ha explicat que el Consell de Govern aprovarà aquest divendres la Instrucció.

Aquesta figura, la del negociat sense publicitat, és la que va originar la crisi de Govern, que va provocar el cessament de la consellera de Transparència, Ruth Mateu. En concret, la Vicepresidència i Conselleria de Turisme va adjudicar mitjançant un procediment negociat sense publicitat un estudi del teixit empresarial de les Illes. La beneficiària va ser l'empresa de Jaume Garau per valor de 55.660 euros.

Costa ha explicat que la decisió d'eliminar aquest tipus de contractació ha estat atenent "les recomanacions fetes per la Comissió d'Ètica Pública", i ha afirmat que amb aquesta mesura "incrementarem de manera notable la publicitat i la transparència en la contractació pública, a temps que garantim el lliure accés i concurrència a les licitacions ".

"Aquest important avenç en matèria de transparència de contractació anirà també acompanyat, més endavant, de mesures per incrementar la publicitat dels contractes menors, especialment els que tenen per objecte estudis i treballs tècnics", segons ha avançat la consellera de Presidència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.