Setmanari d'informació local - 138 anys

Pere Palou: «A alguns els molesta que el català sigui normal»

10950

Quatre vocals del tribunal de selectivitat renunciaven el passat diumenge a formar part del grup de correcció de les proves en protesta per la castellanització d'aquests exàmens. Joan Crespí, Jaume Sastre, Jaume Sabater i Pere Palou afirmaven que la UIB, amb el rector Llorenç Huguet al capdavant, i la Conselleria d'Educació, s'havien doblegat a les pressions del govern de Rajoy i de Ciudadanos per canviar els criteris lingüístics i oferir l'opció de fer la prova en castellà.

Des del programa La Vila del Pingüí aquest dimecres s'ha pogut entrevistar a Pere Palou, un dels quatre professors renunciants, el qual ha afirmat que "mai hi havia hagut cap problema en el fet d'oferir els exàmens únicament en català". Segons Palou, aquestes noves mesures, aprovades tant pel rector de la UIB Llorenç Huguet com pel conseller d'Educació Martí March, confirmen que "volen fer del català una llengua prescindible".

A més, Pere Palou ha recordat que els alumnes sempre contesten tant en castellà o català i la situació era d'absoluta normalitat. El que sorprèn a Palou és que això hagi passat amb un govern "suposadament d'esquerres", afegint que fins i tot en l'època de govern de José Ramon Bauzá "no s'havien ficat mai amb aquest punt".

Pots escoltar l'entrevista sencera amb un simple clic


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.