Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB alerta que la «castellanització» de la PAU «incompleix» la resolució d'Educació

10960
UOB: «L'obligació d'oferir les proves en castellà imposada pel rector Huguet incompleix la resolució del conseller March».

L'UOB ha advertit que l'obligació d'oferir les proves en castellà «imposada pel rector Huguet incompleix la resolució del conseller d'Educació, Martí March (BOIB de 18 de febrer), on consten les instruccions d'enguany per a dur a terme les proves d'accés a la Universitat.

Concretament, UOB ha denunciat que la contradicció es contempla en l'apartat 12.2 d'aquesta resolució: «Pel que fa als enunciats i protocols de la resta dels exàmens, aquests es poden presentar exclusivament en llengua catalana, tot i que s'ha de preparar una versió traduïda al castellà per a les persones declarades exemptes de realitzar l'examen de llengua catalana i literatura II o l'examen de llengua catalana». És per això que la Intersindical d'Ensenyament ha exigit el «compliment d'aquesta resolució i la rectificació immediata de les instruccions que s'han donat als correctors», i han acusat el rector, Llorenç Huguet de posar-se «a les ordres de l'extrema dreta espanyola i crear un problema on abans no n'hi havia».

UOB: «El percentatge d’exàmens en català a la PAU era major durant el Govern Bauzá»

D'altra banda, han ressaltat el fet que durant la present legislatura s'ha passat d'un 81,1% d'exàmens de selectivitat presentats en català l'any 2015 a un 78,9% el 2016. Això és, segons han assenyalat «una davallada que constata el poc interès de l'actual Govern per promoure la llengua pròpia de les Balears als centres educatius». I han afegit que «més sagnant encara és que durant el mandat de Bauzá, en canvi, l'ús del català va pujar del 78,8% del 2011 al 82,6% del 2014».

Per a UOB «és evident que la imposició del rector Huguet, producte de les pressions del partit franquista Ciudadanos, i contrària tant a les disposicions de la Conselleria com als criteris més elementals de promoció i dignificació de la nostra llengua, no ajudarà en res en rectificar aquesta davallada sinó tot el contrari, motiu de més per reclamar la seva retirada», han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.