Setmanari d'informació local - 138 anys

De Echave: «Els tècnics del Consell han estat coaccionats»

10968

Un dia després que els tècnics de Patrimoni del Consell hagin aprovat la proposta de declarar la Feixina com a Bé Catalogat -un primer pas per a la protecció del monument-, des de La Vila del Pingüí, a la ràdio Ona Mediterrània, sumam les valoracions que arriben des de l'Ajuntament de Palma connectant amb el regidor de Cultura i Memòria Històrica de Cort, Llorenç Carrió; les que arriben des del Consell, de la mà de Lluís Apesteguia; i les que arriben des de l'Associació Memòria de Mallorca, conversant amb el seu portaveu, Pedro de Echave.

Des de Memòria de Mallorca, Pedro de Echave ha explicat que aquest anunci «es tracta d'una passa enrere però que no és definitiva com alguns mitjans anuncien afirmant que el monument està completament protegit». A més, ha revelat que haurien hagut «pressions als tècnics del Consell» amb emprendre accions legals si votaven que no es protegia el monument: «Estam molt decebuts davant el fet que els tècnics no varen votar en llibertat, que varen ser objecte de coaccions i que només se’ls permetia, com a molt, abstenir-se. Això és un fet que molts d’ells ens han fet patent».

De Echave ha explicat que a Memòria de Mallorca estan molt preocupats «perquè estam observant que no s’està actuant d’una forma neta. Que hi ha un joc brut, per sota, que està afectant les decisions que prenen els tècnics, els mateixos tècnics que al desembre de 2015 votaven en una direcció ara han hagut d'abstenir-se».

En ser preguntat pel tipus de coaccions, de Echave afirma que des del cap de servei de Patrimoni del Consell «se’ls instava a no votar en contra de la catalogació perquè això suposaria unes conseqüències legals per a ells. Se’ls deia que havien de votar sí o abstenció».

Podeu escoltar l'entrevista sencera:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.