Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació incorporarà 22 cicles nous d'FP, 9 de nova implantació

10992
IES Juníper Serra.

La Conselleria d'Educació i Universitat incorporarà 22 cicles nous de Formació Professional per al curs 2017/2018, 9 d'ells de nova implantació. Entre la nova oferta hi ha un cicle de Vídeo disc jockey i un altre de Promoció de la igualtat de gènere. Així mateix, s'oferirà, per primera vegada, dos cicles d'educació d'FP DUAL a Eivissa.

Són alguns dels aspectes que ha destacat el conseller, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional, María Alorda, i el cap del departament de Formació Professional, Lluc Mas, durant la presentació de l'oferta formativa d'FP per al pròxim curs. En total, el nou curs comptarà amb una oferta de 394 cicles formatius: 85 de FP bàsica, 188 de grau mitjà i 121 de grau superior en totes les modalitats i règims.

El nou curs comptarà amb 394 cicles formatius

Dels 9 cicles de nova implantació a les Balears, hi haurà 3 d'FP bàsica, sobre Aprofitament forestal, Accés i conservació d'instal·lacions esportives i Manteniment d'habitatges; 2 de grau mitjà, sobre Navegació i pesca litoral i Vídeo discjockey i tècnic de so i altres 4 de grau superior sobre Organització del manteniment de maquinària de bucs i embarcacions, Promoció de la igualtat de gènere, Anatomia patològica i citodiagnòstic i Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia.

March ha explicat que posar en marxa nous cicles d'FP és «molt complex» per les característiques d'aquests estudis i que s'està definint el mapa d'FP des d'una perspectiva «mòbil i flexible» per adaptar-se a les necessitats del mercat laboral de les Illes.

Amb tot, el conseller ha remarcat la necessitat de donar suport a la formació processional, donant-li un impuls no només institucional, sinó «també des del món social, empresarial i de la família». En aquest punt, ha explicat que les Illes necessiten professionals qualificats de grau mitjà i superior, una demanda que enllaça amb la formació professional. «L'economia de les Balears requereix, cada vegada més, mà d'obra més qualificada, com un element clau per millorar la competitivitat», ha constatat

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.