Setmanari d'informació local - 138 anys

Els sobiranistes mostren la seva força a 111 dies del referèndum

11052

Les entitats sobiranistes, Òmnium, ANC i AMI, han fet aquest diumenge migdia una concentració a Montjuïc per visibilitzar el suport al govern després de l'anunci de data i pregunta. Ha estat el primer acte unitari i multitudinari a favor del referèndum amb la data de l'1 d'octubre a l'horitzó.

La concentració ha volgut fer ben visible el suport de les entitats independentistes al govern després que Puigdemont donés a conèixer, divendres passat, la pregunta del referèndum i la data: l'1 d'octubre.

L'acte ha començat puntual a les 12 del migdia a l'escenari de les quatre columnes de Puig i Cadafalch, símbol de les quatre barres, al davant del Palau Nacional de Montjuïc.

L'acte ha comptat amb l'assistència de representants de tots els partits a favor del referèndum, a banda dels convocants, l'ANC, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència.

Al voltant de les fonts de Montjuïc i per tota l'avinguda Maria Cristina s'han aplegat milers de persones, 40.000 segons els organitzadors de l'acte.

L'encarregat de llegir el manifest de suport al referèndum i a la Generalitat ha estat Pep Guardiola, en aquests moments entrenador del Manchester City i un dels catalans més coneguts al món.

En el seu discurs, que ha llegit en català, castellà i anglès, Guardiola ha assegurat que «l'única sortida és votar amb l'Estat en contra», després que s'hagi intentat tot.

Després ha estat el torn de Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana; Jordi Cuixart, d'Òmnium Cultural, i Neus Lloveras, presidenta de l'AMI.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.