Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS: «El vet a la llei contra les prospeccions és un insult contra els habitants de les Balears»

11180

MÉS per Mallorca ha censurat l'informe del Govern espanyol que veta el projecte de llei de les Balears que pretén permetre les prospeccions al mar Mediterrani perquè suposaria «unes pèrdues de 160 milions en concepte d'indemnitzacions» i ha demanat suport al partit polític Ciudadanos al Congrés perquè faci «pressió» als seus diputats i la normativa es pugui tramitar.

Aquest dilluns, la diputada de la formació, Joana Aina Campomar, ha explicat que no els sorprèn però li sembla «decebedor» el preu al qual Mariano Rajoy «ven el mar Mediterrani». «Li posa un preu ridícul», ha censurat. Segons ha explicat, l'informe assenyala que «el problema de fons és la dependència energètica de l'Estat espanyol» però per a MÉS, tal com ha manifestat, «s'han de prioritzar les energies provinents de les renovables». «Les prospeccions ens condueixen a una política nefasta en termes econòmics i mediambientals», ha retret.

Campomar ha explicat que després d'aquest informe, la Taula del Congrés ha de «fer un passa endavant» para si la llei balear es tramita o no. «El vot de Ciudadanos al Congrés és molt important, per això instam al fet que sobre la base del consens que va haver-hi al Parlament votin a favor que es pugui tramitar», ha dit.

Abril: «El veto és un insult»
Per la seva banda, el portaveu de la formació, David Abril, ha dit posteriorment que aquest veto «és un insult» perquè es tracta «d'una proposta unànime de tots els partits polítics» de les Balears. «El PP ha preferit fer seguidisme de l'oligarquia del petroli que de tota una comunitat com a les Balears, i ha denunciat que és una decisió «antidemocràtica, antiecològica i antieconòmica».

A més, Abril ha censurat «el silenci còmplice de Biel Company, qui no té problemes en anar a tocar les portes dels 'Nous Ministeris' per posar pals a les rodes del Govern però inclina el cap quan els seus a Madrid ens trepitgen». «On són les seves influències ara?», ha demanat.
Campomar, ha instat a «Ciudadanos i a Albert Rivera a ser coherents amb el projecte de Llei signat per tots els grups del Parlament» i a «no permetre el veto» del Govern d'Espanya a la Taula del Congrés, perquè el projecte segueixi «el seu curs».

«Tota una declaració política»
A més, ha denunciat que «l'avís d'inconstitucionalitat» emès per l'Estat espanyol fa unes setmanes «ja era premonitori», perquè era «tota una declaració política que Espanya no podia renunciar a extreure hidrocarburs del fons de la mar, i això no té a veure amb la constitucionalitat de res, sinó amb els interessos d'un parell».

Per a Abril tampoc val «l'excusa econòmica, perquè el projecte de llei ja preveia minimitzar les possibles indemnitzacions als projectes en tràmit». A més, ha censurat la «incompatibilitat» entre la declaració de Zona Especialment Protegida d'Importància pel Mediterrani (Zepim) de corredor de cetacis que «es troba en tràmit per part del Govern» i «la decisió de vetar aquesta llei», ja que «el gruix de l'àrea marina en tramitació hauria de quedar protegida i lliure de prospeccions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.