Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la 15a campanya d'excavacions al jaciment arqueològic de Son Fornés

11273

El proper dilluns, 3 de juliol, començarà una nova edició de la campanya d’excavacions sistemàtiques al jaciment arqueològic de Son Fornés, a Montuïri. Es tracta de la quinzena edició d'un intensiu projecte en la qual hi participaran una trentena de persones entre equip professional d'arqueologia, voluntaris i estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Amb més de 40 anys d’investigacions arqueològiques a l’esquena, l’equip que l’estiu de l’any 1975 començà a desenterrar el poblat de Son Fornés continuarà amb la tasca iniciada seguint la direcció de l’arqueòleg Vicenç Lull juntament amb Cristina Rihuete Herrada, directora del Museu Arqueològic de Son Fornés, Rafael Micó i Robert Risch, adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta nova edició de la campanya d'excavació es planteja plena de nous reptes i serà decisiva per desvetllar interrogants fonamentals encara no resolts de la trajectòria del poblat. Així, als gairebé 3.000 metres quadrats que ja estan excavats a data d’avui, s’afegiran les noves zones verges que s’obriran per primera vegada i que de ben segur proporcionaran troballes d’allò més interessants.

Com és habitual a Son Fornés, durant el transcurs de la campanya s’informarà de la realització d’una jornada de portes obertes per mostrar els resultats obtenguts, que s’anunciarà prèviament per tal de comptar amb el màxim públic possible.

El desenvolupament i les troballes de les excavacions d'enguany es podran seguir a través de les xarxes socials Twitter i Facebook amb l'etiqueta #ExcavacióSonFornés2017.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.