Setmanari d'informació local - 138 anys

Deu embarcacions protegiran la posidònia durant aquest estiu

11365

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha posat en marxa aquest diumenge el servei de control de fondeig i vigilància sobre la posidònia de les Illes, que ha estat reforçat i ampliat i que acabarà el 30 de setembre.

Així, el Parc Natural de les Salines d'Eivissa i Formentera compta amb sis embarcacions, de manera que s'incrementa la superfície de vigilància i el nombre d'efectius respecte de l'any passat, ja que s'inclouen els Llocs d'Importància Comunitària (LIC) de cala Saona per l'oest i els del Caló per l'est passant de dos a sis barques, tal com ha informat el Govern.

A Mallorca hi ha tres embarcacions. Una d'elles cobreix des del Trenc fins al cap de les Salines, una segona vigila la part sud de la badia d'Alcúdia fins al cap del Freu i la tercera treballa entre la badia de de Pollença i la part nord de la badia d'Alcúdia. Menorca compta amb una embarcació. En total, deu embarcacions per a la vigilància de la posidònia que s'afegeixen a les sis de gestió del fondeig amb boies, que vigilaran més de 68.000 hectàrees marines.

Serveis

Els serveis que s'executaran dins de la mar se centraran principalment en l'assistència a ancoratge per a embarcacions de grans eslores en zones sorrenques, principalment per a embarcacions d'entre 15 i 110 metres d'eslora, per evitar qualsevol afecció sobre la posidònia. A més, es proporcionarà informació sobre la planta, motiu pel qual s'han elaborat fullets informatius.

Els ocupants de les embarcacions també podran avisar els agents de l'autoritat, la Guàrdia Civil o els agents de Medi Ambient, en cas que es produeixin irregularitats que puguin derivar de fondejos no permesos, abocaments de líquids o residus, entre d'altres, que poden danyar els hàbitats i les espècies de l'ecosistema marí. També s'ocuparan d'informar sobre la resta de normatives específiques relacionades amb la protecció del medi natural, com distàncies de seguretat a la costa, sorolls i festes no permeses.

Plus Inversiones y Servicios SL és l'empresa que proporciona el servei després d'haver guanyat el concurs obert que l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) va convocar i al qual es van presentar un total de tres empreses, amb un pressupost de 300.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 6 anys

Ya podrian empezar a poner bollas de amarre y que se pagara por amarra para pagar el servicio, en vez de ir gastando dinero en vigilancia absurda sin gestion ninguna, ya que la unica gestion es la de multar y sancionar un trabajo absurdo y sin fin ninguno. Es igual que cuando voy a bucear a cabrera, donde te obligan a tirar el ancla aunque sea sobre las rocas, que tambien tienen vida Tanto parque tanto parque...que pongan bollas de amarre si realmente quiern protejer el medio ambiente.

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente