Setmanari d'informació local - 138 anys

95 nins sahrauís arriben a Mallorca per passar els dos mesos d'estiu a les Balears

11369

Un total de 95 nins sahrauís han arribat la nit d'aquest diumenge a dilluns a Mallorca per passar els dos mesos d'estiu amb les seves famílies d'acollida a les Illes dins el programa 'Vacances en pau'. L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears ha afirmat que «la ciutadania de les Illes sent el poble sahrauí com un poble germà».

El vol ha aterrat a l'aeroport de Palma procedent de Tindouf (Algèria) en la matinada del dilluns 3 de juliol. Les famílies han recollit els nins a partir de les 2.30 hores de dilluns i aquest mateix dia dos dels nins partiran cap a Menorca, tres a Eivissa i un a Formentera acompanyats per representants de l'associació. La festa oficial de benvenguda dels nens tendrà lloc el dissabte 8 de juliol a partir de les 18.30 hores al Parc de la Rectoria de Binissalem.

5.300 famílies

En total, unes 5.300 famílies de totes l'Estat espanyol conviuran aquest estiu amb nins sahrauís. En aquests mesos, els nins passaran revisions mèdiques, coneixeran altres llengües i cultures, altres paisatges i viuran en unes condicions més favorables que les dels campaments de població refugiada algerians al desert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.