Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol titlla Rajoy d'«antiespanyol»

11499

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha manifestat aquest dijous «en contra» que el Govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya davant el procés independentista, que li permetria assumir competències transferides.

En els Desayunos d'Europa Press, Armengol ha precisat que si s'arriba a aquest extrem, serà l'Executiva Federal del PSOE la que haurà de decidir si dóna suport o no al Govern espanyol en l'aplicació de l'article 155, però ha reconegut que ella «estaria en contra».

L'antiespanyolisme de Rajoy

La presidenta del Govern ha acusat Rajoy de «fer créixer» el conflicte amb Catalunya per obtenir rèdits electorals a la resta de l'Estat espanyol. «I això és molt antiespanyol», ha opinat, alhora que ha reconegut que al Govern català també «li ha anat molt bé» alimentar el conflicte amb Moncloa.

Armengol ha revelat que parla molt amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el qual manté «una cordial discrepància», tot i que ella intenta cercar punts d'entesa. Després de definir-lo com una persona «clarament independentista», Armengol ha advocat perquè algú li expliqui «com li anirà millor» dins de l'Estat espanyol. «Si hi ha una bona proposta es pot guanyar a Catalunya», ha defensat Armengol, qui ha aclarit que ella no és independentista.

En la seva opinió, la proposta que presenta el PSOE d'aprofundir en el caràcter plurinacional de l'Estat espanyol via una reforma constitucional «és l'adequada».

Després de descriure's com una «federalista convençuda» que mira Alemanya com a model, ha fet una defensa tancada de l''Espanya plurinacional' que defensa el PSOE des de l'arribada de Pedro Sánchez a la Secretaria General del partit. «Un Estat plurinacional del qual tothom pugui sentir-se orgullós», ha abundat, sense voler enumerar quantes nacions hi ha a l'Estat espanyol perquè ella no és qui per definir els «sentiments i identitats» de cada poble o territori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.