Setmanari d'informació local - 138 anys

Nova embarcació de vigilància de les reserves marines de l'Illot del Toro, el Freu de la Dragonera i les Malgrats

11521

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assistit aquest dijous a la presentació de la nova embarcació de vigilància de reserves marines a l'illot protegit del Toro, les Illes Malgrats i el Freu de la Dragonera, que ha suposat una inversió de 85.000 euros. Aquest import ha estat aportat pel Servei de Millora Agrària i Pesquera de les Balears (Semilla) de la Conselleria. La nova embarcació, que duu el nom de 'Es Pantaleu', tendrà base al Port Adriano. Té 7,5 metres d'eslora i un motor de 300 cv.

El casc està dissenyat per a ús professional per navegar en condicions extremes de mar i meteorologia. A més, disposa d'una cabina d'alumini amb accés per a quatre persones, parabrisa frontal amb eixugaparabrisa, finestres laterals, equips electrònics de control, seients amb suspensió per a patró i copilot i dues banquetes plegables per a dos tripulants situats a l'interior de la cabina. «Aquesta adquisició ens permetrà una millor vigilància i més seguretat per al nostre personal per poder sortir de dia i de nit a l'hora de perseguir els furtius», ha assenyalat el conseller.

Actualment a
les Balears existeixen unes 58.000 hectàrees d'aigües interiors protegides amb la figura de reserva marina. Vidal ha assegurat que han «recuperat el seguiment que no es va fer durant l'anterior legislatura» i que «s'ha demostrat l'efectivitat». A manera d'exemple, ha puntualitzat Vidal, dins de la mateixa reserva del Toro hi ha 49 quilograms de peix per 250 m2, mentre que fora de la reserva hi ha dos quilos. «Aquest és l'efecte reserva que estem aconseguint», ha dit. A més, amb finançament de l'impost turístic, el Govern preveu «donar l'impuls definitiu a les reserves a final d'any» amb cinc noves embarcacions.

Un helicòpter aterra a l’espai protegit de l’Illot del Toro
Dilluns passat, 
Terraferida va difondre un vídeo en el qual es veia a un banyista volar en helicòpter fins a l'espai protegit de l'Illot del Toro on després de pegar-se un 'capbussó' era recollit de nou per l'aeronau.

El Govern va anunciar que ja havia identificat la matrícula i l'empresa de l'helicòpter del vídeo
i avançà que prendria mesures sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.