Setmanari d'informació local - 138 anys

Jaume Font: «Aquest Govern el que ha fet és xerrar i no governar»

11645

El president d'El PI, Jaume Font, ha visitat aquest dimarts l'estudi d'Ona Mediterrània. Han pogut xerrar amb ell des del programa estiuenc SOL i SAL sobre l'estat del partit, el turisme i la polèmica carretera Campos - Llucmajor.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí:

Situació d'El PI després de dos anys de posteleccions autonòmiques i municipals

«La gent visualitza perfectament El PI actualment. Fa 4 anys quan vàrem néixer i especialment aquests dos anys cap aquí ningú no té cap problema per visualitzar on és El PI. El més important que ens ha passat és consolidar la nostra marca i que la gent sàpiga qui som. Després, crec que ha hagut coses concretes a nivell de Parlament, a nivell de Consell o a nivell d’Ajuntament que han fet que El PI ha estat allà on tocava o bé col·laborant amb el Govern o bé posant una alternativa».

El PI s’ha apropat als propietaris d’habitatges de lloguer turístic

«Aquí la gran pregunta seria què deien tots els partits polítics ara fa dos anys. Llevat del PP que estava en contra dels plurifamiliars i ara ens sap greu reconèixer-ho. S’havia d’haver fet una norma i dins dels primers sis mesos acotar-ho. No anunciar que ho faràs. Quan has anunciat que ho faràs s’ha mogut tot un rebombori especulatiu i tothom ha llogat. La realitat la feies aflorar, tanmateix es fa i no pagaven imposts, passaves a pagar imposts, tributaves a Hisenda, a nivell de la comunitat autònoma i a nivell d’Estat i pagaves l’ecotaxa».

Com ho hagués fet El PI

«A l’any 2015, qui s’ha publicitat a una pàgina web? Qui s'ha publicitat serà el primer padró però si no compleixen les normes de qualitat no entraran. Això és governar, no xerrar. Aquest Govern el que ha fet és xerrar i no governar. No sé si és l’experiència de l’edat que et diu que hi ha coses que veus que poden rebentar i ara és una bolla inaturable. Fins al punt que no sabem si açò anirà al Ple dimarts que ve o podria ser que no hi anàs al ple de dia 24 i que passem un any més d’aquesta manera. La gent com que veurà que les multes només arriben a tres o quatre continuarà augmentant».

Morir d'èxit

«El Govern té un problema. Així com MÉS per Mallorca ha aprés un poc dels errors dels altres pactes i el PSOE també, el que hi ha realment és que no tenen controlat Podemos i Podemos els està obrint una bretxa brutal. Dins d’aquest temps era el moment de prendre decisions per no morir d’èxit. Jo crec que el debat mediàtic s’ha de plantejar dins la realitat del que hi ha. Diuen: perdrem qualitat. Jo crec que avui els hotels o qualsevol d’aquests llocs que es lloga tenen molta més qualitat que fa 20 anys. Perdrem qualitat potser de metres quadrats de sorra de la platja que no podrem posar la tovallola. Perdrem qualitat que potser hi ha més cotxes a les carreteres. Però respecte als productes que consumim, els restaurants donen més qualitat que fa 20 anys».

Carretera de Campos a Llucmajor

«Nosaltres estam d’acord amb la carretera i jo crec que són carreteres acurades. Aquí cadascú juga el seu paper però si xerrem amb la gent veiem que 9 de cada 10 volen que les carreteres estiguen en condicions. Que hi ha un 20 % que no ho vol? Jo el respect. Però jo crec que aquest debat és molt antic i sobretot és un debat que d’aquí a 20 anys desapareixerà perquè els cotxes seran elèctrics i aniran per l’aire».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.