Setmanari d'informació local - 138 anys

La Comissió de Patrimoni rebutja la declaració de la Feixina com a Bé Catalogat

11761

La Comissió de Patrimoni ha rebutjat aquest divendres en una reunió urgent la proposta de la ponència tècnica per a declarar Bé Catalogat el monument de la Feixina i ha emès una altra proposta en sentit contrari que es votarà en un ple extraordinari del Consell de Mallorca el 18 de juliol.

Així ho ha explicat el president de la Comissió, Francesc Miralles, qui ha assegurat que, una vegada analitzats els informes tècnics, «no s'han posat de manifest els valors necessaris per determinar la Feixina Bé Catalogat de les Balears».

Esbucar el monòlit

Si bé Miralles no ha volgut entrar en una valoració política sobre si Cort finalment podrà esbucar el monument, el vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, ha mostrat el seu «desig» i confiança que sí que es pugui portar a terme durant aquesta legislatura. «Estic convençut que hi ha la possibilitat de tombar-en aquest temps que queda, és un monòlit que representa una massacre», ha comentat el conseller insular.

Sobre l'anunci de PP i Ciudadanos de recórrer la decisió, Miralles ha assenyalat que «estan en el seu dret" i que «podria tornar a conduir a la paralització d'actuacions al voltant del monòlit". «S'ha intentat utilitzar la llei de patrimoni per evitar l'enderroc. Res de nou, la mateixa tàctica de sempre», ha afegit.

La Comissió ha aprovat la nova proposta amb set vots a favor per part de l'equip de govern (PSIB, Més i Podem) i cinc en contra (PP, Ciudadanos i El PI).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.