Setmanari d'informació local - 138 anys

Dimarts intens a IB3: ‘Las cloacas de Interior’ i ‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’

11835

‘Las cloacas de Interior’ i ‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’ són els dos documentals que avui 18 de juliol emetrà la cadena pública IB3. Per una banda, en horari de màxima audiència (22:00h), s’emetrà el documental vetat al Congrés ‘Las cloacas de Interior’. Després, just en acabar (23.30h), s’emetrà el documental ‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’.

‘Las cloacas de Interior’

Aquest documental és una producció dirigida i produïda per Jaume Roures. Segons informa la mateixa cadena, la trama esdevé entorn de les converses, desvetllades pel diari Público l’any 2016 entre José Fernández Díaz, exministre d’Interior i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel Alfonso. A més, el documental gira entorn d’una idea: saber si el Ministeri d’Interior s’encarregà de moure fils amb la finalitat d’aconseguir objectius polítics i empresarials i, també, planteja la qüestió de legitimitat i la justícia en un Estat democràtic després de les interrelacions descobertes entre les estructures de separació dels poders i els mecanismes de complicitat utilitzats.

‘Silenci Trencat. La Fossa de Porreres’

L’exhumació de la fossa comuna de Porreres ha estat una realitat gràcies a l’esforç i constància de molta gent. Aquest esforç no ha estat en va, ja que les restes de 55 represaliats, dins 9 fosses, han servit per explicar una història que durant molts d’anys havia estat obligada a ser amagada i, fins i tot, oblidada. Abans d'aquesta exhumació Mallorca va viure l'exhumació de la fossa de Sant Joan, que d'alguna manera va fer de precedent d'aquesta exhumació. El reportatge té una durada de 50 minuts i s'hi poden veure imatges i entrevistes exclusives del que ha suposat la primera fase de l'exhumació de la fossa comuna de Porreres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.