Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Premis Mallorca viatgen a Catalunya

11843

Més enllà de la seva dotació econòmica, la recuperació dels Premis Mallorca de Creació Literària l’any 2016 ha estat marcada per la intenció del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports de fer èmfasi en la difusió de les obres guardonades i dels seus creadors arreu dels territoris de parla catalana.
 
Amb aquesta intenció, els passats 13 i 14 de juliol, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus va acompanyar els autors de les obres guanyadores a dues presentacions que es varen dur a terme a la Biblioteca de Sant Pol de Mar i a la llibreria Badallibres de Cardedeu. Es tracta, de fet, dels dos municipis de residència dels guanyadors dels Premis Mallorca 2016: Eva Baltasar, autora de Invertida, Premi Mallorca de Poesia 2016 i Albert Fargas, autor de La primera vegada, Premi Mallorca de Narrativa 2016. Dos actes de presentació que varen tenir gran acceptació i que varen comptar amb la presència de Maria Muntaner, en representació de l’editorial Lleonard Muntaner i de la poeta i traductora Núria Busquet.


 
Aquest 2017 s'incorpora el Premi d'Assaig  
 
La campanya de difusió dels Premis Mallorca 2016 coincideix amb la publicació de la nova convocatòria dels premis per aquest 2017, que incorpora una novetat: enguany es convoca per primera vegada el Premi d’Assaig, que és un dels més ben dotats d’aquest gènere en català, amb un pressupost de 20.000 euros. Es mantenen alhora els premis de Poesia i de Narrativa, dotats amb 15.000 euros i 25.000 euros respectivament.
 
En tots tres casos, les obres que es presenten als Premis Mallorca de Creació Literària han de ser originals i inèdites, escrites correctament en català i no es poden presentar a cap altre concurs el veredicte del qual s’adopti entre l’1 de juny i el 31 de desembre de 2017, ambdós inclosos. Es poden consultar les bases completes en el BOIB núm. 83, de 8 de juliol de 2017.
 
Les obres es poden presentar fins al 10 d’agost de 2017. El jurat de cadascun dels premis estarà format per cinc membres de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana. Els criteris de valoració de la qualitat de les obres presentades són els següents: el rigor del text, la solidesa de la construcció, el caràcter innovador de l’obra, la coherència entre les intencions implícites que revela el text i els resultats que assoleix. Cada jurat es reunirà per valorar les obres les vegades que consideri necessàries, sempre abans del 15 d’octubre de 2017.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.