Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort denega convertir sòl rústic de sa Creueta en un aparcament de vehicles de lloguer

11867

El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha explicat avui que l’àrea ha posat a disposició del Govern sis solars municipals per destinar-los a habitatge de protecció oficial. Els solars es troben a barriades com el Amanecer o La Soledat i tenen una capacitat per a uns 210 habitatges. L’objectiu és «promoure una política pública d’habitatge», segons el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

Una altra de les opcions que s’estudia, si l’Ibavi no pot gestionar els sis solars, dur a terme col·laboracions publico-privada per a la construcció d’habitatges. «Hem de potenciar, reforçar i incrementar el parc d’habitatges municipal i ho hem de fer impulsant la seva construcció i, també, adquirint-ne de nou, ha resumit el regidor.

Hila ha destacat que els darrers mesos s’ha vist a la Gerència un increment de la petició de llicències de nova construcció. Avui s’han aprovat 3 que suposen 71 habitatges més una promoció de 5 habitatges de Protecció Oficial a son Canals i la setmana passada, 5 més amb 55 habitatges. «Donada la necessitat d’habitatge, que es donin noves llicències de construcció de nous habitatges és una bona notícia», ha afirmat Hila.

El regidor també ha destacat que una altra de les prioritats és reforçar l’oficina antidesnonaments i seguir treballant ambles entitats bancàries perquè col•laborin i cedeixin habitatges buits seus per a lloguer social. També «s’han de potenciar línies d’ajudes al lloguer, sempre de la mà de la Conselleria d’Habitatge».

Sa Creueta

El Consell de Gerència de d‘Urbanisme ha denegat la sol·licitud de modificació del PGOU en l’àmbit de la finca de sa Creueta (Son Ferriol) que pretenia qualificar terrenys rústics com a urbanitzables. La Gerència ha decidit arxivar l’expedient. Es tracta d’un nou intent de l’empresa promotora de destinar uns terrenys rústics en urbanitzables per destinar-ho a estacionament de vehicles de lloguer.

L’informe tècnic en el qual es sustenta aquesta decisió destaca que la justificació que aporta l’empresa no és suficient per donar suport a l’increment de sòl urbanitzable plantejat. A més, també remarca que a dia d’avui encara hi ha disponibilitat de sòl vacant per destinar-ho en aquests usos i no és necessari emprar el sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.