Setmanari d'informació local - 138 anys

Montuïri acollirà aquest dissabte un homenatge a l’històric militant Macià Manera

11869

Aquest pròxim dissabte Montuïri acollirà un gran acte de record a un dels seus veïnats més estimats: Macià Manera. El militant independentista que ens deixà prematurament el passat mes de gener i ara amics i familiars han organitzat un homenatge en què participaran artistes i polítics d'arreu dels Països Catalans.

L'acte serà aquest dissabte, 22 de juliol, a partir de les 22.00 hores a l’esplanada del Museu de Son Fornés, de Montuïri (devora la rotonda direcció a Sant Joan). A l’acte hi intervendran representants de diferents organitzacions, com Mateu Matas Xurí (president d'Esquerra Republicana de Mallorca), Anna Gabriel (diputada de la CUP) o Agustí Cerdà (exdiputat valencià al Congrés dels Diputats). També hi parlaran Xesc Manera (germà d'en Macià) i Joan Collet (amic d'en Macià).

Així mateix, hi haurà actuacions dels glosadors Maribel Servera i Macià Ferrer Noto, i dels músics Pau Alabajos, Biel Majoral, Toni Nicolau, Al-Mayurqa, Pere Figueres, Vers Endins, Marcel Pich , Xeremiers Pau i Càndid, Pep Toni Rubio i Titot i David Rosell. L'acte serà presentat pels actors Miquel Gelabert i Maria Bauçà. A partir de les 00.00 hores hi haurà un concert de rock amb el grup berguedà Brams i els conjunts locals Blues Destroyers, Fonoi i IndiGests.

Macià Manera fou un destacat lluitador independentista, compromès amb el benestar de les persones i la llibertat de tots els pobles. Va fer tres estades a Nicaragua, on exercí de voluntari brigadista. Entre altres fets destacats, Macià Manera va ser qui, en nom del Moviment de Defensa de la Terra, va demanar els permisos per celebrar, el 31 de desembre de 1987, la primera manifestació que es va convocar per commemorar l’arribada del rei En Jaume a Mallorca, manifestació que, trenta anys després, encara se celebra. El 21 de juliol de 1989 fou detingut per la policia espanyola, torturat i empresonat durant tres anys. Aquesta situació va generar el rebuig de bona part de la societat mallorquina, que es manifestà en diverses ocasions per exigir-ne la llibertat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.