Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parc de la Mar serà l'escenari de la retransmissió en directe de l'òpera 'Il trovatore'

11987

El Parc de la Mar de Palma serà l'escenari, aquest divendres a les 22.00 hores, de la retransmissió en directe de l'òpera 'Il trovatore' de Giuseppe Verdi, en el marc del programa 'Liceu a la Fresca'.

A la nit de divendres, 165 municipis de l'Estat espanyol retransmetran en directe la nova producció de 'Il trovatore', dirigida per Joan Anton Rechi, en espais públics i a l'aire lliure. Es retransmetrà en llocs com l'Arc de Triomf de Barcelona, la Plaza Mayor de Madrid, Escaldes-Engordany d'Andorra, CaixaForum Sevilla, Paseo del Salón de Granada o la Plaza del Estaño de Las Palmas de Gran Canaria, entre altres, seran l'escenari per acostar l'òpera a la ciutadania.

El projecte compta amb la participació de l'Obra Social 'la Caixa', qui ha promogut l'extensió del projecte. Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola també col·laboren en aquesta coproducció que cedirà el senyal a tots els municipis adherits. La 2 de RTVE emetrà aquella mateixa nit a tot l'Estat espanyol a través del programa El Palco, des de la Plaza Mayor de Madrid i amb la presentació d'Eva Sandoval de Radio Clásica.

Es retransmetrà amb set càmeres

L'enregistrament és una coproducció del Gran Teatre del Liceu amb la productora Jack Fébus i Mezzo i es realitzarà amb set càmeres, totes situades a la sala del Teatre: sis a platea i una robotitzada al tercer pis.

El director Joan Anton Rechi prepara una producció en la qual 'Los desastres de la Guerra' de Francisco de Goya serveixen d'inspiració per a la posada en escena, que ha volgut donar protagonisme especial a l'artista aragonès i a la ciutat on es va pintar la sèrie de gravats.

L'òpera, que narra l'enamorament del trobador Manrico i Leonora a Saragossa, compta amb el baríton George Petean com Conde de Luna, la soprano Tamara Wilson com Leonora o el tenor Piero Pretti com Manrico, tots ells sota la batuta de Daniele Callegari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.